Savjet za privatizaciju razmotriće raskid za Meljine

Odbornici naveli da je Knežević umjesto 119 uložio samo tri miliona, da su objekti bolnice pod hipotekom od 12 miliona, kao i da je loša usluga bolnice
65 pregleda 5 komentar(a)
bolnica Meljine, Foto: Slavica Kosić
bolnica Meljine, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 21.09.2015. 06:57h

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte raspravljaće danas, između ostalog, i o raskidu ugovora o prodaji kompleksa bivše vojne bolnice u Meljinama Atlas grupi biznismena Duška Kneževića.

Raskid je krajem aprila inicirala Skupština opštine Herceg novi glasovima svih odbornika. Raskid traže jer Knežević nije ispunio obaveze jer je umjesto najavljenih 119 miliona eura investicija uloženo svega tri miliona, kao i zbog toga što su objekti pod hipotekom na skoro 12 miliona za kredite koje su koristile Kneževićeve firme.

Odbornici su se žalili i na nizak nivo zdravstvene zaštite i traže da se ova bolnica vrati u državni zdravstveni sistem.

Knežević je ovaj kompleks na 50.000 kvadrata zemljišta sa 19 objekata kupio 2008. za 25 miliona eura ali je iznos platio u obveznicama koje su ga koštale oko 10-12 miliona eura.

Savjet će raspravljati o i informacijama o prodaji Kontejnerskih terminala turskoj kompaniji Global ports, i o sporu između Duvanskog kombinata i Zetagradnje.

Na dnevnom redu je i zahtjev za isplatu naknada za članove Tenderske komisije za privatizaciju, kao i izvještaji o realizaciji investicija na mjestu bivše kasarne u Kumboru gdje tusrističko-stambeni kompleks gradi azerbejđžanski Sokar, i o gradnji Oraskoma na Luštici.

Raspravljaće i o realizaciji zaključaka Skupštine Crne Gore u vezi sa ulcinjskom Solanom, kao i o izvještajima o investiranju u bivši hotel Crna Gora, Centar za odmor Igalo i hotel As u Perazića dolu koji se godinama ne gradi.

Razmotriće i zahtjeve o pretvaranju prava korišćenja u pravo svojine koje su zatražili tivatsko Primorje, Jadranski sajam Budva, Prehrana Pljevlja i Ina Crna Gora.

Treba i da dopune novim članovima tenderske komisije za valorizaciju turističkih lokaliteta, kao i da odrede naknade za članove radne grupe.

Bonus video: