Remont broda Prometheus nastavljen u Brodogradilištu

Predsjednik Sindikata, Mladen Krivokapić, rekao je da su počele i pripreme za popis imovine kojom Brodogradilište raspolaže, a u toku je i kompletiranje komisije koja će taj popis obaviti
56 pregleda 0 komentar(a)
Jadransko brodogradilište Bijela, Foto: Slavica Kosić
Jadransko brodogradilište Bijela, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 17.09.2015. 11:43h

Radnici Jadranskog brodogradilišta Bijela nastavili su, nakon remonta broda South river, remontovanje broda Prometheus, koji bi za dva do tri dana trebalo da napusti njegove dokove.

Iz Sindikata kompanije su kazali da će remont na Barži 92 biti okončan za 20-ak dana, kao i da je manji dio radnika Brodogradilišta angažovan na školskom brodu Jadran, prenosi Radio jadran.

Predsjednik Sindikata, Mladen Krivokapić, rekao je da su počele i pripreme za popis imovine kojom Brodogradilište raspolaže, a u toku je i kompletiranje komisije koja će taj popis obaviti.

„Treba okupiti i ljude koji su otišli u penziju, jer su i oni dužili neke stvari. Stupamo u kontakt sa njima da se dogovorimo oko svega. Inače, riječ je o standardnoj komisiji, sa kojom smo popis radili svake godine“, objasnio je Krivokapić.

Brodogradilište raspolaže imovinom čija se vrijednost procjenjuje na više od 30 miliona eura. Brodogradilište raspolaže sa dva plutajuća doka od 250 metara i 184 metra, operativnu obalu dugačku 1,12 hiljade metara, tri remorkera, veliki broj raznih tipova dizalica nosivosti od 2,5 do 50 tona, energetska postrojenja, savremena komunikaciona sredstva, kao i sve potrebne radioničke kapacitete i opremu.

Brodogradilište može graditi i manje plovne objekte kao što su barže za razne namjene sa i bez vlastitog pogona, pontoe i radne platforme, a može proizvoditi i raznovrsnu pomorsku opremu.

Bonus video: