Stijepović: Unaprijediti ekonomsku saradnju sa UAE

Kako se navodi, Stijepović je izrazio zadovoljstvo što, od uspostavljanja diplomatskih odnosa, dvije države grade veoma čvrste i sadržajne bilateralne odnose i razvijaju saradnju na mnogim poljima, a posebno u oblastima ekonomije i investicija
4 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Foto: Vesko Belojević
Slavoljub Stijepović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 16.09.2015. 16:48h

Potrebno je unaprijediti saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) kako bi zainteresovani investitori iz UAE ulagali kapital u Crnu Goru, saopštio je gradonačelnik Podgorice, Slavoljub Stijepović.

On je danas, sa saradnicima, primio ambasadorku UAE u Crnoj Gori, Hafsu Al Ulamu.

“Gradonačelnik je, predstavljajući projekte koje gradska uprava planira da realizuje, istakao da očekuje dalje unapređenje ekonomske saradnje dvije partnerske države, kako bi zainteresovani investitori iz UAE svoj kapital ulagali u razvojne projekte u Crnoj Gori i njenom glavnom gradu”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, Stijepović je izrazio zadovoljstvo što, od uspostavljanja diplomatskih odnosa, dvije države grade veoma čvrste i sadržajne bilateralne odnose i razvijaju saradnju na mnogim poljima, a posebno u oblastima ekonomije i investicija.

Al Ulamu je kazala da je sve intenzivnije interesovanje građana i kompanija iz UAE za Crnu Goru, posebno u dijelu realizacije kapitalnih investicionih projekta, kvalitetne valorizacije turističkih potencijala i kulturne saradnje.

U saopštenju se kaže da je ona izrazila zadovoljstvo onim što Glavni grad nudi kao sredina sa povoljnim poslovnim okruženjem i veoma značajnim privrednim, kulturnim i drugim potencijalima.

“Na kraju sastanka, gradonačelnik i ambasadoraka su dogovorili buduću intenzivniju komunikaciju i saradnju između Glavnog grada i ambasade UAE, u cilju realizacije konkretnih dogovorenih aktivnosti i projekata”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: