OTP faktoring ponovo oglasio prodaju imovine HLT fonda

135 pregleda 4 komentar(a)
Vladan Vujović, Foto: Vesko Belojević
Vladan Vujović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 14.09.2015. 16:32h

OTP factoring, firma koja pokušava da naplati potraživanja CKB-a oglasila je za 29. oktobar vansudsku drugu prodaju zemljišta HLT fonda u naselju Zlatica u Glavnog gradu, zbog čega su im iz kompanije Prima koja upravlja tim fondom, a koju kontroliše biznismen Vladan Vujović, zaprijetili podnošenjem krivičnih prijava.

Za mjesec ova kompanija je drugi put oglasila prodaju atraktivnog plac od 5.042 m2, iako iz HLT-a tvrde da se radi o parceli ukupne površine 6.544 m2, a što se može u tvrditi uvidom u registar katastra. Iz Prime sumnjaju da neko želi da kupi ovo zemljište ispod tržišne cijene, a kao početna licitaciona cijena sad je određen iznos od 370.032 eura.

"Povodom najnovijeg objavljivanja oglasa za prodaju zemljišta na lokaciji Zlatica od strane OTP faktoringa, ukazujemo na činjenicu da je OTP Factoring dana 3.septembra.2015 objavio da odustaje od prodaje, nakon argumenata koje smo im iznijeli na održanom sastanku, i ukazivanja na činjenicu da neriješeni imovinsko pravni odnosi umanjuju vrijednost nekretnine", saopštili su iz Prime.

Iz ovog društva su napomenuli da su, međutim, "samo osam dana kasnije rukovodioci OTP factoringa, iz samo njima znanih razloga, ponovo pokrenuli ovu nezakonitu prodaju".

"Jasno je da motivi nisu ekonomske prirode jer se ovim nanosi šteta kako HLT fondu tako i OTP Factoringu te da su u pitanju sasvim drugi razlozi koje ćemo dokazati u krivičnom postupku koji ćemo pokrenuti protiv odgovornih lica u OTP factoringu, ukoliko budu insistirali na sprovođenju ove kriminalne aktivnosti", zaključili su iz Prime.

Iz HLT fonda su i tokom prošlog mjeseca ukazali potencijalnim kupcima da je u pitanju nezakonit posao, da imovinsko-pravni odnosi na ovoj parceli nijesu riješeni, i da će fond sudskim putem osporiti ovaj, prema njihovom mišljenju, sumnjiv posao, a protiv uključenih lica podnijeti prijave.

Bonus video: