U Porto Montenegro uloženo 400 miliona eura

“Posjeta je bolja nego prošle godine. Prema statistici dnevno je naseljem u avgustu prolazilo od 13 do 15.000 posjetilaca. Prošle godine je to bilo od 11 do 12.000. Osim toga primjećujemo da su kupci kvalitetniji, jer su orjentisani da budu više dana u Porto Montenegru, ili u Tivtu. Iz svih su krajeva svijeta”, rekao je Kalezić
50 pregleda 12 komentar(a)
nova zgrada, Porto Montenegro, Foto: Porto Montenegro
nova zgrada, Porto Montenegro, Foto: Porto Montenegro
Ažurirano: 09.09.2015. 13:58h

U Porto Montenegro je od 2006. godine do danas uloženo skoro 400 miliona eura, saopštio je PR menadžer Adriatic marinasa, Danilo Kalezić.

On je za Radio Jadran kazao da su samo ove godine investicije iznosile nešto više od 50 miliona eura.

U Porto Montenegru su zadovoljni ovogodišnjom sezonom, s obzirom da su povratne informacije preko 150 vlasnika nekretnina izuzetno dobre.

Evidentiran je pad ruske klijentele, ali se povećava sa Bliskog istoka i bivše Jugoslavije.

“Posjeta je bolja nego prošle godine. Prema statistici dnevno je naseljem u avgustu prolazilo od 13 do 15.000 posjetilaca. Prošle godine je to bilo od 11 do 12.000. Osim toga primjećujemo da su kupci kvalitetniji, jer su orjentisani da budu više dana u Porto Montenegru, ili u Tivtu. Iz svih su krajeva svijeta”, rekao je Kalezić.

Prosječan broj dana jednog broda koji ostaje u marini prošle godine je bio četiri, a ove godine od šest do sedam dana.

Nautičari do sada nijesu plaćali boravišnu taksu, ali to će po novim izmjenama zakona morati da urade, što će, kako je objašnjeno, znatno obogatiti turističku kasu Tivta.

“Kako sa lokalnim tako i sa državnim institucijama smo u komunikaciji i radimo na tome da svi nautičari koji dođu u Porto Montenegro i budu registrovani plate boravišnu taksu kao da su u hotelu”, kazao je Kalezić.

U nautičkom naselju Porto Montenegro ušli su u ovo ljeto sa novom, šestom rezidencijalnom zgradom, Ksenija. Bazen Lido mar ponovo je u funkciji i sa 180 ležajeva prepoznat je kao pravo mjesto za relaksaciju.

U planu je i sedma rezidencijalna zgrada.

U kompaniji Adriatic marinas osmislili su i drugu fazu ulaganja u narednih pet godina, koja će obuhvatiti čitav niz drugih objekata i donijeti novo zapošljavanje.

Kalezić je rekao da je Porto Montenegro naselje koje živi 365 dana i nudi niz programa kako posadama brodova koji su tu čitave godine, tako i ostalim posjetiocima.

“U marini 300 do 400 ljudi živi na brodovima i njima treba kulturna i gastronomska ponuda, izleti, poput besplatnog skijanja koje im nudimo zimi na Kolašinu”, zaključio je Kalezić.

Bonus video: