U Bečićima konferencija o neformalnoj ekonomiji

“Na konferenciji će biti prezentovani rezultati više projekata na ovu temu koje MOR sprovodi u regionu”, dodaje se u saopštenju
58 pregleda 0 komentar(a)
Hotel Splendid, Foto: Zoran Đurić
Hotel Splendid, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 09.09.2015. 14:06h

Regionalna konferencija o formalizaciji neformalne ekonomije, koju organizuje Ministarstvo rada i socijalnog staranja u saradnji sa Međunarodnom organizacijom rada (MOR), počeće u utorak u hotelu Splendid u Bečićima.

Na dvodnevnoj konferenciji će, kako je saopšteno iz Ministarstva rada i socijalnog staranja, tripartitni konstituenti razmijeniti iskustva i predstaviti politike koje imaju za cilj formalizaciju neformalne ekonomije.

“Na konferenciji će biti prezentovani rezultati više projekata na ovu temu koje MOR sprovodi u regionu”, dodaje se u saopštenju.

Takođe, učesnicima skupa će biti predstavljena i Preporuka 204, prva preporuka MOR-a koja se odnosi na tranziciju neformalne na formalnu ekonomiju.

Na konferenciji će govoriti potpredsjednik Vlade, Vujica Lazović, ministar rada i socijalnog staranja, Zorica Kovačević i stalni predstavnik Kancelarije Programa Ujedinjenim nacija (UNDP) i stalni koordinator Sistema UN u Crnoj Gori, Fiona Mc Cluney.

Učesnicima skupa će se obratiti i regionalni direktor za Evropu i Centralnu Aziju MOR, Heinz Koller, predsjednik Unije poslodavaca (UPCG), Svetlana Vuksanović i generalni sekretar Saveza sindikata (SSCG), Duško Zarubica.

Bonus video: