Počinje izbor najjače tržišne marke u Crnoj Gori

Za ovogodišnji izbor konkuriše oko 600 tržišnih marki, raspoređenih u 23 kategorije, koje su odabrane na osnovu podataka vodećih crnogorskih marketinških agencija
0 komentar(a)
Superbrands
Superbrands
Ažurirano: 09.09.2015. 13:03h

Međunarodna organizacija Superbrands, kao globalni autoritet na području brendinga, izabraće najjače tržišne marke za ovu godinu u Crnoj Gori.

Za ovogodišnji izbor, kako je saopšteno, konkuriše oko 600 tržišnih marki, raspoređenih u 23 kategorije, koje su odabrane na osnovu podataka vodećih crnogorskih marketinških agencija.

U izboru učestvuju pored domaćih crnogorskih i međunarodne tržišne marke.

Superbrands predstavlja onu tržišnu marku koja pruža znatne prepoznatljive emocionalne i opipljive vrijednosti.

"Pri izboru i ocjenjivanju tržišnih marki uzeće se u obzir četiri najznačajnija kriterijuma - kvalitet, pouzdanost, različitost i emotivna privlačnost“, navodi se u saopštenju.

Stručni žiri čini oko 50 uglednih predstavnika crnogorske poslovne javnosti, stručnjaka i autoriteta iz područja poslovanja i marketinga, univerzitetskih profesora, predstavnika medija, kao ljudi koji u svakodnevnom poslu imaju dodir sa poznatim svjetskim i lokalnim brendovima.

Organizacija Superbrands prisutna je u 92 države svijeta, a ove godine počela je sa radom i u Crnoj Gori. Za 20 godina postojanja Superbrands je postao prepoznatljiv kao mjerilo uspjeha pojedine tržišne marke.

Bonus video: