Pejović za imovinu Boksita ponudio 5,39 miliona eura

Predstavnici radnika Rudnika boksita sa zebnjom iščekuju dalji razvoj dešavanja, jer im je upravnik Marković najavio da će već od danas početi pisanje rješenja o otkazu i upućivanje na biro rada
166 pregleda 0 komentar(a)
Boksiti, Nikšić, Foto: Srđo
Boksiti, Nikšić, Foto: Srđo
Ažurirano: 08.09.2015. 19:27h

Stečajni upravnik Rudnika bokista u stečaju Mladen Marković otvorio je danas ponudu firme Uniprom Metali vrijednu 5,39 miliona eura, za kupovinu imovine nikšićkih rudnika.

To je jedina pristigla ponuda na šestom javnom nadmetanju.

Upravnik Marković najavio je da će se o ponudi i o prodaji imovine izjasniti u roku od sedam dana, a da će uplata navedenog iznosa nakon toga biti obavljena u roku od 20 dana.

Kompanijom Uniprom Metali gazduje vlasnik imovine Kombinata aluminijuma biznismen Veselin Pejović.

On danas nije prisustvovao otvaranju ponude, već je u Privrednom sudu bila advokatica Uniproma Ksenija Franović.

Predstavnici radnika Rudnika boksita sa zebnjom iščekuju dalji razvoj dešavanja, jer im je upravnik Marković najavio da će već od danas početi pisanje rješenja o otkazu i upućivanje na biro rada.

Radnik Nikola Žugić nakon izlaska iz suda saopštio je novinarima da su očekivali da će se konačno sresti sa Pejovićem, jer su do sada, kako je rekao, imali prilike da ga vide samo na slikama.

"Već danas ili sjutra očekujemo razgovore u Ministarstvu ekonomije. Želimo da znamo šta će se sa nama desiti. Jedna firma je kupila koncesiju za eksploataciju rude boksita, druga firma sad kupuje imovinu, tako da je stvoren pravi galimatijas. Jednostavno ne znamo kome sad treba da se obratimo za posao", naveo je Žugić.

Bonus video: