Počela primjena Zakona o konverziji kredita

"HAAB je u potpunosti opredijeljena da sprovede važeće zakone, uključujući i Zakon o konverziji kredita, u najboljem interesu svojih klijenata, kao i da osigura brz i jednostavan proces konverzije", navodi se u saopštenju
75 pregleda 0 komentar(a)
euro-franak, Foto: Shutterstock
euro-franak, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.09.2015. 09:25h

Hypo Alpe Adria banka (HAAB) od danas će početi da pisanim putem informiše klijenata o opštim odredbama Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima (CHF) u eure.

HAAB će, kako su saopštili predstavnici banke, informisati klijente i o svojoj namjeri da u predviđenom zakonskom roku sprovede Zakon, u skladu sa smjernicama koje je dobila od Centralne banke (CBCG).

"HAAB je u potpunosti opredijeljena da sprovede važeće zakone, uključujući i Zakon o konverziji kredita, u najboljem interesu svojih klijenata, kao i da osigura brz i jednostavan proces konverzije", navodi se u saopštenju.

HAAB će, na individualnoj osnovi, kontaktirati sve svoje klijente na koje se odnosi taj Zakon, kako bi im objasnila koji efekat ima na nivo njihovog trenutnog zaduženja i u cilju dogovaranja novih uslova kreditiranja.

"Kako bi mogli da iskoriste povoljne uslove iz Zakona o konverziji, HAAB snažno ohrabruje sve klijente, koji imaju kredite sa klauzulom u CHF valuti, da što prije dođu u ekspoziture HAAB, kako bi im pružili sve neophodne informacije", zaključili su iz banke.

Bonus video: