Stigle pohvale: iCentar omogućio zamjenu proizvoda bez problema

Građani su se žalili i na radnike Elektrodistribucije, koji su nakon obavljenog posla ostavili rupu na putu
72 pregleda 1 komentar(a)
Budi odgovoran, Foto: Screenshot
Budi odgovoran, Foto: Screenshot
Ažurirano: 30.08.2015. 11:12h

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirana jedna pohvala i sedam pritužbi, na osnovu kojih nije izrečena nijedna kazna.

Pohvala se odnosila na prodavnicu iCentar u Podgorici, u kojoj je kupcu omogućena zamjena proizvoda bez ikakvih problema. Kupac je naveo da je sa proizvodom sve bilo u redu, ali da ga je vratio jer je dobio identičan.

Pritužbe građana, na koje nije odgovoreno, odnosile su se na nepropisno parkiranje, zloupotrebu službenih vozila, šut, otpad i smeće i nepostojanje obavještenja da se naplaćuje parking.

Građani su se žalili i na radnike Elektrodistribucije, koji su nakon obavljenog posla ostavili rupu na putu.

Vlada je početkom aprila odlučila da nastavi kampanju Budi odgovoran do kraja ove godine, nakon uspješne realizacije njene dvije faze tokom koje su građani prijavili preko pet hiljada nepravilnosti u oblasti sive ekonomije i izrečene kazne od oko 1,1 milion eura.

Na taj način će se omogućiti dalje prikupljanje novca za finansiranje projekata od opšteg društvenog značaja, koje su predložili i podržali građani.

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine su pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbu protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave (PU) na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Bonus video: