TRAŽE NAJBOLJE RJEŠENJE ZA RADNIKE

DPS: Privatizacijom vratiti reputaciju Brodogradilištu u Bijeloj

I neće jesen, u gradu pod Orjenom, biti siva kao minulih godina, uprkos zelji pojedinaca da tako bude”, poručili su iz OO DPS
63 pregleda 9 komentar(a)
Jadransko brodogradilište, radnici, protest, Foto: Slavica Kosić
Jadransko brodogradilište, radnici, protest, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 30.08.2015. 11:23h

Čelni ljudi i funkcioneri Demokratske partije socijalista (DPS) u razgovoru sa predstavnicima Sindikata Jadranskog brodogradilišta Bijela, Savjeta za privatizaciju i Vlade, traže najbolje rješenje za zaposlene u tom preduzeću i građane Herceg Novog.

“Vjerujemo da će postojeće stanje biti prevaziđeno kvalitetnom privatizacijom, koja bi pored zadržavanja postojećeg stručnog kadra, otvorila prostor i za nova radna mjesta, čime bi do sada marginalizovana Bijela vratila svoju reputaciju”, navodi se u saopštenju Opstinškog odbora DPS-a Herceg Novi.

 U DPS-u su, kako su kazali, zadovoljni što su problemi sa kojima se radnici svakodnevno suočavaju pokrenuti sa mrtve tačke.

“Određeni broj radnika sporazumno je raskinuo ugovor uz otpremnine adekvatne godinama radnog staža, isplaćena je jedna i po zarada, a već ovih dana 65 penzionera postiglo je dogovor za primanje otpremnine od 8.000 eura. Uskoro će biti nađeno i trajno rješenje za preostalih 200 radnika koji su štrajku od 1. jula“, dodaje se u saopštenju.

 Iz DPS-a su napomenuli da podržavaju prava radnika.

“I neće jesen, u gradu pod Orjenom, biti siva kao minulih godina, uprkos zelji pojedinaca da tako bude”, poručili su iz Opstinskog odbora DPS-a i dodali da su u saradnji sa Vladom i drugim neposrednim kontaktima, od početka uvođenja stečaja u Jadransko brodogradilište tražili najbolje rješenje za radnike.

 Ovo ljeto je, kako su naveli, pokazalo da je Herceg Novi dobar domaćin svim turistima koji su tah grad izabrali za odmor.

“Pethodnih osam mjeseci, DPS je sa koalicionim partnerom, Izborom, učinila da grad oživi. A nije bilo lako vratiti dušu Herceg Novom, koji je skoro deceniju i po urnisan”, zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas