Tufegdžić: Propuštena šansa za kvalitetan razvoj Bara

“Devastirano je mnogo toga, ali sa ozbiljnim i promijenjenim pristupom i načinom razmišljanja vladajućih garnitura, koji će imati za rezultat kvalitetnije uslove života za sve građane, a ne za pojedince bliske vlasti, može se i mora učiniti dosta toga”, naveo je Tufegdžić
112 pregleda 12 komentar(a)
Dragan Tufegdžić
Dragan Tufegdžić
Ažurirano: 29.08.2015. 12:43h

Opšina Bar je prije nekoliko godina, kada je bila u izuzetnom finansijskom momentu, propustila šansu da brzom izradom detaljnih urbanističkih planova, puteva i saobraćajne infrastrukture stvori uslove za kvalitetan razvoj grada, ocijenili su iz Demokratske Crne Gore.

Član Inicijativnog odbora Demokrata Bar, Dragan Tufegdžić, rekao je sada, kada Opština Bar “grca u dugovima”, sve teže uraditi nešto po tom pitanju.

“Devastirano je mnogo toga, ali sa ozbiljnim i promijenjenim pristupom i načinom razmišljanja vladajućih garnitura, koji će imati za rezultat kvalitetnije uslove života za sve građane, a ne za pojedince bliske vlasti, može se i mora učiniti dosta toga”, naveo je Tufegdžić u saopštenju.

Oni koji rukovode gradom kao i čitava administracija, kako je dodao, moraju se rukovoditi činjenicom da su svi oni servis građana, a ne rezonovnjem da su izborima dobili plemićke titule i pozicije da rade šta hoće i za koga hoće.

“Velike gužve na crnogorskom primorju, pokazale su da Crna Gora i grad Bar nijesu spremni da na kvalitetan način obezbijede uslove koji bi turistima kao i građanima ljetnje mjesece učinile prijatnijim”, kazao je Tufegdžić.

Prema njegovim riječima, nedostatak parkinga, konkretno na obalnom području Šušnja, čine boravak i odlazak na plažu nepodnošljivim.

“Dolazak gostiju u velikom broju svakako raduje, ali da li je sezona koja traje jedva mjesec dana parametar za prezentovanje izuzetnih turističkih rezultata”?, pitao je Tufegdžić.

On smatra i da zakupci plaža moraju da poštuju zakonske odredbe, po kojima bi trebalo biti slobodno pedeset procenata zakupljene plaže.

“Razumljivo je da slabije platežni gosti kao i Barani preferiraju slobodne djelova plaža, svoje ljetnje dane provode mučeći se da nađu mjesto za kupanje. Nadležne inspekcije bi morale više da kontrolišu rad zakupaca. Ne govorim o kaznenim ekspedicijama koje su naravno prisutne u ljetnjim mjesecima, trudeći se da kaznama nadomjeste prazne budžete već o poštovanju zakona”, poručio je Tufegdžić.

On smatra da je pogrešan pristup određenih inspekcijskih službi kojima je jedini cilj, kako tvrdi, da naplate što više kazni i uguše preduzetnike.

“Nesumnjivo postoje zakupci koji su očigledno uljepšali kupališta i učinili ih prijatnijim za boravak gostiju, međutim ima i onih koji to nijesu”, rekao je Tufegdžić.

Otpadne vode koje se izlivaju iz naselja u Šušnju, kako je poručio, nesmetano otiču u more i na taj način ozbiljno ugožavaju zdravlje ljudi.

“Nesređena kanalizaciona mreža je i dalje problem koji je evidentan i ozbiljan naročito ovih ljetnjih mjeseci”, zaključio je Tufegdžić.

Bonus video: