Đorđević zasad ostaje u Institutu

Ulog Instituta bio je dio zgrade Mediteranskog centra, stvari, oprema, tehnička sredstva i sav pripadajući inventar u procijenjenoj vrijednosti od oko 1,333 miliona USA dolara. Švajcarska kompanija je bila u obavezi da adaptira prostor, nabavi i instalira medicinsku opremu u vrijednosti od oko dva miliona američkih dolara
149 pregleda 0 komentar(a)
Institut dr Simo Miloševića, Foto: Slavica Kosić
Institut dr Simo Miloševića, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 16.11.2018. 20:46h

Apelacioni sud ukinuo je odluku podgoričkog Privrednog suda, prema kojoj je Mediteranski hirurški centar za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju (MHC) trebalo da se iseli iz poslovnog prostora u Institutu Dr Simo Milošević u Igalu.

U zaključku rješenja Apelacionog suda navodi se da će u ponovnom postupku prvostepeni sud, u cilju otklanjanja propusta, pribaviti kompletne registarske spise od prvog upisa 1994. godine do posljednjeg, koji je prema izvodu iz Centralnog registra privrednog suda obavljen 2015. godine - kako bi donio pravilnu i zakonitu odluku.

Mediteranski hirurški centar u maju 1991. osnovali su Institut Igalo i Atalanta Trading Gmbh iz Ženeve (Švajcarska).

Ulog Instituta bio je dio zgrade Mediteranskog centra, stvari, oprema, tehnička sredstva i sav pripadajući inventar u procijenjenoj vrijednosti od oko 1,333 miliona USA dolara. Švajcarska kompanija je bila u obavezi da adaptira prostor, nabavi i instalira medicinsku opremu u vrijednosti od oko dva miliona američkih dolara.

Ugovor je potpisan na deset godina, a 2001. produžen na još 15 godina.

Namjera osnivača je bila da se programi Instituta upotpune novom ponudom za kojom je u svijetu sve veća potražnja.

U avgustu 2016. godine, iz menadžmenta Instituta upozoreno je da ugovor prestaje da važi 19. septembra i da ga neće produžavati.

Od MHC zatraženo je da vrate ustupljeni dio zgrade, a kada to nije urađeno, pokrenuli su tužbu.

Izvršni direktor MHC-a dr Borko Đorđević je nakon podnošenja tužbe, tvrdio da mu odgovorni u Institutu opstruiraju rad.

A iz Instituta su tvrdili da ta ustanova više od 20 godina trpi značajne štetne posljedice zbog manipulacija Đorđevića prvobitnim ugovornim odnosom iz 1992. godine.

Oni su saopštili da su uvjereni da je Đorđević pokušavao da trajno prisvoji dio imovine Instituta.

Bonus video: