Otpremnine za radnike koji su stekli uslove za penziju

Ostojić je ponudio radni angažman za svih 200 radnika u naredna tri mjeseca i povezivanje radnog staža od uvođenja stečaja 30 juna ove godine.U Brodogradilištu sada je šest brodova na kojima bi trebalo završiti remont
0 komentar(a)
Brodograditelji, Foto: Slavica Kosić
Brodograditelji, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 28.08.2015. 16:28h

Radnici Jadranskog brodogradilišta u petak su definitivno odbili ponudu stečajnog upravnika Žarka Ostojića da počnu da rade brodoremont, dok im Vlada CG ne da pismene garancije da će biti ispunjeni njihovi zahtjevi. Radnici još traže isplatu dvije ipo zarade, povezivanje radnog staža od 2009. godine, naknade iz radnog odnosa i za zimnice i novac iz stambenog fonda.

Ostojić je ponudio radni angažman za svih 200 radnika u naredna tri mjeseca i povezivanje radnog staža od uvođenja stečaja 30 juna ove godine.U Brodogradilištu sada je šest brodova na kojima bi trebalo završiti remont.

Podsjećamo da je u četvrtak prihvaćena ponuda stečajnog upravnika Žarka Ostojića da se oko 800 hiljada eura obezbijedi za otpremnine za 65 radnika Jadranskog brodogradilišta Bijela koji su stekli pravo na penziju. Postignut je dogovor da im se isplate otpremnine od po 8.000 eura, što je nešto niža suma od tražene.

Radnici, koji protestvuju 59 dana, u petak su jednoglasno odlučili da nastave sa protestima do dobijanja pismenih garancija da će njihovi zahtjevi biti ispunjeni. Njihove zahtjeve podržali su odbornici SO Herceg Novi kao i članovi Komisije za praćenje privatizacija Skupštine CG .

Stečaj je u Brodogradilište uveden 30.juna na zahtjev Poreske uprave zbog duga od 6,5 miliona evra na ime poreza i doprinosa.

Bonus video: