Marković primio predstavnike Qatari Diara: Najavljen početak razvojnog projekta u zaleđu Pržna

Qatari Diar je od 2010. godine vlasnik 270 hiljada kvadrata zemljišta u zaleđu uvale Pržno u Krtolima kod Tivta, gdje namjeravaju da grade ekskluzivni turistički kompleks vrijedan 270 miliona eura
4 komentar(a)
Duško Marković, Abdul Bin Hamada Alatijaha, Foto: Twitter
Duško Marković, Abdul Bin Hamada Alatijaha, Foto: Twitter
Ažurirano: 23.11.2018. 08:42h

Početak realizacije ekskluzivnog turističkog kompleksa u zaleđu uvale Pržno u blizini Tivta najavljen je na sastanku premijera Duška Markovića i izvršnog direktora kompanije Qatari Diar, Abdula Bin Hamada Alatijaha.

Iz Vladine Službe za odnose s javnošću saopšteno je da su predstavnici Qatari Diara kazali da su posvećeni realizaciji te investicije, za koju već imaju iskazano interesovanje hotelskog lanca Four Seasons, kao operatera budućeg rizorta.

Qatari Diar je od 2010. godine vlasnik 270 hiljada kvadrata zemljišta u zaleđu uvale Pržno u Krtolima kod Tivta, gdje namjeravaju da grade ekskluzivni turistički kompleks vrijedan 270 miliona eura.

Iz Vlade su podsjetili da je Qatari Diar dio katarskog državnog investicionog fonda i da sa tri podružnice, raspoređene na tri kontinenta, trenutno vodi 60 razvojnih projekata vrijednih preko 35 milijardi dolara u 24 zemlje svijeta.

Marković je saopštio da je zadovoljan najavom započinjanja realizacije tog razvojnog projekta i poručio da će takvi projekti uvijek nailaziti na punu podršku države.

On je upoznao sagovornike sa činjenicom da se u Crnoj Gori trenutno realizuju razvojni projekti vrijedni preko četiri milijarde eura, kao i da je jedna od strateških politika Vlade dodatno unaprijeđenje investicionog ambijenta.

Marković je dodao i da su vrata Crne Gore otvorena za sve kredibilne investitore od kojih se ne očekuje samo novac, već i prenošenje iskustava u poslovanju i upravljanju.

Bonus video: