UPRAVA ISPUNILA OBEĆANJE

Radnici Duvanskog dobili još jednu platu

Menadžment radnicima obećao da će svaka naredna isplata zarade biti u roku od 25 dana
0 komentar(a)
Snežana Vidaković, Foto: Boris Pejović
Snežana Vidaković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.08.2015. 16:42h

Menadžment Duvanskog kombinata u stečaju isplatio je juče radnicima i drugu zaostalu zaradu kako su ranije i obećali, potvrđeno je "Vijestima" u toj kompaniji.

Predsjednica Sindikata radnika DKP-a Snežana Vidaković potvrdila je nakon razgovora sa izvršnim direktorom Slavoljubom Vukašinovićem da im je isplata još jedne zaostale zarade obećana 15. septembra.

Poslije okončanja jednomjesečnog protesta krajem jula u DKP-u je nastavljena proizvodnja cigareta za inostrano tržište. U toj kompaniji je krajem jula proglašen bankrot, a radnici samo u nastavku proizvodnje vide šansu za opstanak tog preduzeća i svoju egzistenciju.

Na odluku sudije Privrednog suda Miodraga Anđelića o proglašenju bankrota uloženo je nekoliko žalbi o čemu Apelacioni sud tek treba da se izjasni.

Vidaković je objasnila “Vijestima” da imaju uvjeravanja iz menadžmenta da će svaka naredna isplata zarade biti najkasnije u roku od 25 dana, tako da u narednom periodu mogu računati da se smanji dosadašnji dug prema radnicima u iznosu od dvije mjesečne zarade.

On je rekla da radnici imaju informaciju da će inostrani partner narednu uplatu obaviti 25. septembra.

DKP je pet godina u stečaju, na zahtjev EPCG, a imovina iz stečajne mase prodata je prije pet godina kompaniji Zetagradnja za oko 13,2 miliona eura. Državno tužilaštvo, ali i Anketni odbor Skupštine, trebalo bi da provjere sumnje u regularnost tog posla.

Preporučujemo za Vas