Sindikat Instituta: Nismo prepoznali interes zaposlenih

Iz sindikata ističu da su o davanju saglasnosti na kupoprodajni ugovor za prodaju većinskog paketa akcija Instituta obaviješteni isključivo putem medija, te na isti način i izražavaju svoj stav
80 pregleda 8 komentar(a)
Institut, Foto: Slavica Kosić
Institut, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 21.08.2015. 09:12h

Izvršni odbor sinikalne organizacije Instituta Dr Simo Milošević u ponuđenom programu privatizacije nije prepoznao interes ni izvjesnost ispunjavanja očekivanja radnika Instituta.

“Sindikalna organizacija je fokusirana isključivo na zaštitu legitimnih interesa radnika Instituta Igalo, što podrazumijeva očuvanje radnih mjesta u struci, sigurnu i redovnu isplatu zarada u skladu sa Granskim kolektivnim ugovorom za zdravstvenu djelatnost i obezbjeđene adekvatne uslove rade”, navodi se u saopštenju sindikalne organizacije koje je potpisao Igor Sijerković.

Podsjećamo da je u Institutu 28. aprila ove godine održanog sastanak predstavnika sindikata i konzorcijuma IWG kome je prisustvovao predsjednik Tenderske komisije Vujovića. Tada nisu dobijeni zadovoljavajući odgovori koji bi ispunili očekivanja zaposlenih. Od tada Sindikalna organizacija nije imala kontakte sa ponuđačem, uprkos pokušajima, te nije poznato da li je ponuda u međuvremenu poboljšana.

Iz sindikata ističu da su o davanju saglasnosti na kupoprodajni ugovor za prodaju većinskog paketa akcija Instituta obaviješteni isključivo putem medija, te na isti način i izražavaju svoj stav.

Tokom tenderskog postupka, Izvršni odbor Sindikalne organizacije Instituta Igalo je očekivanja i zahtijeve svog članstva formulisao u sedam tačaka: poštovanje kolektivnog ugovora i ankes o privremenom odsustvovanju radnika, isplatu duga Instituta prema socijalnog programa, poštovanje socijalnog programa i vođenje računa o interesima i beneficijama radnika u budućem periodu.

“U cilju transparentnosti i adekvatnog informisanja svog članstva, Sindikalna organizacija Instituta Igalo će insistirati na dodatnim informacijama i objašnjenjima”, zaključuje se u saoipštenju sindikalne organizacije Instituta.

Bonus video: