Knežević ne može da gradi više od dva sprata

Sekretarijat za prostorno planiranje Opštine Budva izdao je urbanističko-tehničke uslove kompaniji “Atlas invest”
11 komentar(a)
Pržno, Foto: Vuk Lajović
Pržno, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 20.08.2015. 18:28h

Sekretarijat za prostorno planiranje Opštine Budva izdao je urbanističko tehničke uslove kompaniji “Atlas invest”, biznismena Duška Kneževića, za izradu projektne dokumentacije za gradnju poslovno-stambenog kompleksa u samom srcu Pržna.

Poslovno-stambeni kompleks sa podzemnim garažama gradiće se na mjestu oronulog poslovnog centra naspram hotela “Maestral”. Papiri su izdati dan uoči odluke Skupštine opštine Budva, glasovima odbornika vladajuće koalicije DPS-SDP, tri nezavisna i tri opoziciona odbornika, da se Kneževiću u vlasništvo prenese čak 4.000 kvadrata, jedinog neizgrađenog atraktivnog zemljišnog kompleksa u Pržnu.

Sekretarijat za prostorno planiranje u UT uslovima, kao prvom papiru u proceduri dobijanja građevinske dozvole, je naveo da je potrebno uraditi elaborat parcelacije po detaljnom urbnističkom planu, kako bi se utvrdilo iz kojih katastarskih parcela se sastoji urbanistička parcela.

Upravo je Knežević i tražio kompletiranje urbanističke parcele, odnosno da mu Opština prenese u vlasništvo 4.000 kvadrata kako bi formirao jedinestvenu urbanističku parcelu broj 45.

Zauzvrat, Atlas grupa se obavezala da na ime naknade za zemlju i komunalije u gotovo visini od dva miliona eura, u budućem poslovno-apartmanskom kompleksu, Opštini ustupi nešto više od 560 kvadrata poslovnog prostora i stotinu parking mjesta u podzemnim garažama.

Odluka se našla na posljednjem zasjednju lokalnog parlamenta 6. avgusta, tokom koga je dio opozicije jasno stavio do znanja da firma Kneževića, ne može biti relevantan investitor, imajući u vidu da njegova kompanija nije solventna, dok su se iz vlasti čula uvjeravanja da se ovim potezom imovina Opštine uvećava.

Kako se navodi u urbanističko tehničkim uslovima na toj lokaciji predviđena je gradnja 7.000 kvadrata bruto građevinske površine objekta, koji ne smije da prelazi dva sprata, odnosno dvije podzemne etaže garaže, suteren, prizemlje i dva sprata. Ipak, opozicija je tvrdila da je projekat Kneževića predvidio višespratnu gradnju.

Bonus video: