IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU

Gubitak Jadran Perasta oko 4.000 eura

Kompanija je privatizovana 2006. godine, kada su fondovi penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) i za razvoj, kao i Zavod za zapošljavanje, prodali 74,97 odsto udjela budvanskoj firmi Imobilia za 5,1 milion eura
0 komentar(a)
krivulja, Foto: Shutterstock
krivulja, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.08.2015. 09:57h

Kompanija Jadran Perast u prvoj polovini godine je zabilježila gubitak od 3,98 hiljada eura, dok je u istom prošlogodišnjem periodu imala dobitak od 29,36 hiljada eura.

Prema izvještaju o poslovanju, koji je objavljen na sajtu Komisije za hartije od vrijednosti (KHOV), poslovni prihodi kompanije na kraju juna bili su 65,6 odsto manji nego u uporednom periodu i iznosili su 8,65 hiljada eura.

Poslovni rashodi Jadran Perasta smanjili su se 50,7 odsto na 12,95 hiljada eura. Troškovi amortizacije i rezervisanja iznosili su 12,95 hiljada eura.

Ukupna aktiva Jadran Perasta vrijedila je 4,01 milion eura, što je neznatno manje nego u uporednom periodu. Akumulirani gubitak je dostigao 183,62 hiljade eura.

Dugoročna rezervisanja i obaveze iznosile su na kraju juna 367,19 hiljada eura, a kratkoročna 14,18 hiljada eura.

Većinski vlasnik Jadran Perasta, nekadašnje fabrike konfekcije, je budvanska firma Imobilia koja posjeduje 74,97 odsto akcija, dok ostali akcionari imaju ispod jedan odsto akcija.

Fabrika konfekcije je u januaru 2004. registrovana kao akcionarsko društvo Jadran, sa djelatnošću hoteli i moteli sa restoranom.

Kompanija je privatizovana 2006. godine, kada su fondovi penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) i za razvoj, kao i Zavod za zapošljavanje, prodali 74,97 odsto udjela budvanskoj firmi Imobilia za 5,1 milion eura.

“Naša kompanija se obavezala da će sadašnji kompleks, koji čine Palata Smekja i nova zgrada napravljena krajem prošlog vijeka u vrijeme ekspanzije proizvodnje u fabrici konfekcije, u potpunosti rekostruisati, arhitekturu fabričke hale uskladiti sa izgledom fasada peraških zgrada i na tom mjestu napraviti hotel sa pet zvjezdica. Riječ je o površini objekata od oko pet hiljada kvadratnih metara na samoj obali mora”, navodi se na sajtu preduzeća Imobilia.

U ovom trenutku, kako se dodaje, Palata Smekja je u završnoj fazi rekonstrukcije.