Saviris zadovoljan kompleksom Luštica bay: Za dva mjeseca dolazim da probam i marinu

"Veoma mi je drago što vidim da je Luštica bay kompleks napokon oživio. Za mene je najbolja potvrda da je neki od ovakvih projekata uspješan, to kada vidim da žitelji tog kompleksa borave i spavaju u njegovim objektima, pa sam sa zadovoljstvom prekinuo svoj odmor i došao da to vidim na Luštici, jer taj momenat željno čekam već nekoliko godina"
84 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 16.08.2015. 12:09h

Predsjednik kompanije "Orascom" Samih Saviris sinoć je obišao novi turistički kompleks Luštica bay na obali zaliva Trašte, u Krtolima kod Tivta.

Zabavi kojom je obilježena prva ljetnja sezona u Luštica bayu prisustvovalo je nekoliko stotina zvanica, među kojima su bili predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić, ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović i gradonačelnik Tivta Ivan Novosel.

Tu su bili i brojni klijenti i poslovni partneri „Orascoma“, kupci stanova i oni koji su zainteresoivani da postanu vlasnici nekretnine u Luštica bayu, poput roditelja proslavljenog srpskog tenisera Novaka Đokovića, Srđana i Dijane.

"Veoma mi je drago što vidim da je Luštica bay kompleks napokon oživio. Za mene je najbolja potvrda da je neki od ovakvih projekata uspješan, to kada vidim da žitelji tog kompleksa borave i spavaju u njegovim objektima, pa sam sa zadovoljstvom prekinuo svoj odmor i došao da to vidim na Luštici, jer taj momenat željno čekam već nekoliko godina", kazao je novinarima Saviris.

Preko milijardu eura vrijedan novi turistički kompleks na skoro 7 miliona kvadrata zakupljene zemlje na Luštici, "Orascom" realizuje preko svoje crnogorske kćerke-kompanije „Luštica Development“. Do sada su kupcima predati ključevi 72 luksuzna stana u deset novih zgrada napravljenih na nekada divljoj, pustoj i kamenitoj obali zaliva Trašte.

"Ovo što smo do sada postigli pogvrđuje da ćemo uspjeti u našim planovima i da će Luštica bay postati novi turistički grad, jednako kao što smo to uspjeli sa El Gunom u Egiptu i drugim projektima koje sprovodi naša kompanija", kazao je Saviris.

Integrisani projekat novog turističlkog grada Luštica bay planiran je da ponudi sedam hotela, preko 1.000 apartmana, preko 500 vila i gradskih kuća, dvije marine sa podrškom za vezivanje i 226 vezova, profesionalni golf teren sa 18 rupa sa potpisom Gerija Plejera, Thalasso Centrom, trgovačkim sadržajima, školom, gradskim centrom i infrastrukturom.

Izgradnja kompleksa počela je u maju 2013. godine. Saviris je naglasio da je postignut tek prvi značajan korak u razvju Luštica baya, te da slijedi naredni - otvaranje prve marine sledećeg ljeta.

"Ja sam vrlo nestrpljiv čovjek pa sam odlučio da malo ubrzam stvari na način što ću već narednog mjesec ovdje dovesti kompletan Bord direktora „Orascoma“. Mi ćemo ovdje doći sa dvije jahte, vezati se u još nezavršenoj marini i provesti noć na brodovima", obećao je Saviris.

On je dodao da će na ljeto 2017. biti otvoren i prvi od sedam hotela Luštica baya, a u međuvremenu će se graditi i otvarati nove luksuzne stambene zgrade sa stanovima, ugostiteljskim lokalima i trgovinama.

Galerija

Bonus video: