Lovćen osiguranje: Razmotrićemo rješenje Agencije. Sava: Uskoro ćemo se obratiti

Iz tog osiguravajućeg društva su kazali agenciji Mina-business da će se s obzirom na pravne mogućnosti opredijeliti o budućim koracima
76 pregleda 2 komentar(a)
Lovćen osiguranje, Foto: Boris Pejović
Lovćen osiguranje, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.08.2015. 15:55h

Lovćen osiguranje će u zakonskom roku detaljno razmotriti rješenje Agencije za zaštitu konkurencije i postupiti u skladu sa važećim zakonodavstvom.

Iz tog osiguravajućeg društva su kazali agenciji Mina-business da će se s obzirom na pravne mogućnosti opredijeliti o budućim koracima.

Agencija za zaštitu konkurencije utvrdila je da su Sava Montenegro i Lovćen osiguranje dogovorili zajednički nastup na tržištu Crne Gore čime su prekršili Zakon o zaštiti konkurencije.

Iz Sava Montenegro su takođe najavili da će se tim povodom obratiti u što skorijem periodu.

Kako se navodi u rješenju koje je Agencija donijela 24. jula, Sava Montenegro i Lovćen osiguranje su dogovorili zajednički nastup na tržištu Crne Gore zaključenjem osnovnog ugovora, na osnovu kojeg su zatim zaključivali posebne ugovore o saosiguranju za potrebe pojedinačnih javnih nabavki javnih preduzeća i državnih organa.

„Takav jedan ugovor, zaključen za potrebe zajedničke ponude Crnogorskom elektroprenosnom sistemu (CGES) u 2013. i prošloj godini Agencija je razotkrila, sprovela postupak u skladu sa zakonom i isti oglasila zabranjenim i ništavnim“, naveli su iz Agencije.

Iz Agencije su objasnili da su Sava Montenegro i Lovćen osiguranje učesnici na tržištu koji zajedno imaju više od čak 55 odsto tržišnog udjela, pri čemu na tržištu osiguranja u Crnoj Gori postoje još svega tri osiguravajuća društva sa značajno manjim tržišnim učešćima.

Bonus video: