Dušku Kneževiću daju 4.000 kvadrata u Pržnu

“Atlas invest” podnio je zahtjev za kompletiranje urbanistčke parcele, za koji je nakon pune godine pregovaranja sa mještanima, Opština našla model
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.08.2015. 05:54h

Firmi „Atlas invest”, biznismena Duška Kneževića, Opština Budva prenijeće u vlasništvo zemljišni kompleks od nešto više od četiri hiljade kvadrata u Pržnu, naspram hotela “Maestral”.

Zauzvrat, “Atlas” se obavezuje da na ime naknade za zemlju i komunalije, u budućem poslovno-apartmanskom kompleksu, Opštini da nešto više od 560 kvadrata poslovnog prostora i stotinu parking mjesta u garaži.

Odluka se juče našla na dnevnom redu nastavka zasjedanja lokalnog parlamenta, tokom koga je opozicija stavila do znanja da firma Kneževića ne može biti relevantan investitor, imajući u vidu da nije solventna. Iz vlasti su se čula uvjeravanja da ovim potezom imovina Opštine se uvećava.

“Atlas invest” podnio je zahtjev za kompletiranje urbanistčke parcele, za koji je nakon pune godine pregovaranja sa mještanima, Opština našla model.

Da bi mogao biti izgrađen poslovni centar sa luksuznim apartmanima, koji je DUP-om „Pržno - Podličak“, planiran na 7.500 bruto građevinske površine, neophodno je da se spoje dvije parcele. Jedna na kojoj je sadašnji, praktično oronuli poslovni centar, preko puta „Maestrala“ u vlasništvu “Atlas monta”, i druga koja se vodi na MZ „Sveti Stefan“.

Mještani su prije godinu se suprotstavili namjeri Opštine da ustupi zemlju, pa je odluka bila povučena sa dnevnog reda Skupštine. Nakon razgovora sa predstavnicima Mjesne zajednice i mještanima, Opština je uspjela da postigne dogovor po kome će zemljište biti prenijeto u vlasništvo Kneževićeve firme.

U Odluci, koja je izazvala skupštinsku polemiku, navodi se da se parcela prenosi, uz uslov da investitor na ime naknade za ustupljeno zemljište i naknade za komunalno opremanje ustupi Opštini Budva pravo svojine na poslovnom prostoru u novoizgrađenom objektu površine 223 kvadrata. Investitor se obavezuje da na dijelu gdje je planirana izgradnja novog objekta, ustupi izgrađeni prostor površine 341 kvadrat, kao i stotinu parking mjesta.

Krsto Rađenović iz SNP je kazao da Opština dobija zanemarljive kvadrate prostora, a investitoru se daje mogućnot da gradi kule i oslobađa se dva miliona eura komunalija.

Odbornik Demokrata Mijomir Pejović naveo da priča opštinskih čelnika zvuči bajkovito.

“Kada vidimo ko je partner, tu ima ozbiljnih nedoumica, dilema i sumnji. Svako ko prati kretanja na ekonomskom i finansijskom tržištu, vidi da je Atlas grupa pred bankrotom”, kazao je Pejović.

Rađenović: Zaštitiću interese Opštine i mjesne zajednice

Gradonačelnik Lazar Rađenović naveo je da je “Atlas grupa” u Budvi vlasnik vrijednih lokacija koje nijesu valorizovali, što je loše za Opštinu.

“Zato ću u potpisu ovog ugovora zaštiti interese Opštine. Da imamo adekvatnu garanciju kojom ćemo biti zaštićeni najmanje onoliko koliko mi unosimo vrijednosti”, kazao je Rađenović.

On je dodao da je predložio amandman na instistiranje odbornika i mještanina Pržna Andrije Mitrovića kojim se predviđa da će novoizgrađene nepokretnosti biti prenijete na korišćenje MZ i isključivo služiti zadovoljenju interesa tog mjesta.

Galerija

Bonus video: