SNP: Vladina priča o ulaganjima na sjeveru mrtvo slovo na papiru

„Do sada je realizovano svega 22 odsto planiranog i to uglavnom u tenderskim aktivnostima, a ni deset odsto u konkretnim investicijama“, rekao je Nišavić
54 pregleda 2 komentar(a)
Radosav Nišavić, Foto: SNP
Radosav Nišavić, Foto: SNP
Ažurirano: 04.08.2015. 13:44h

Priča Vlade o ulaganjima u razvoj sjevera države, samo je mrtvo slovo na papiru, ocijenio je poslanik Socijalističke narodne partije (SNP), Radosav Nišavić.

„Vladajuća koalicija vodi katastrofalnu ekonomsku politiku prema sjeveru Crne Gore, a potvrda toga su i dugogodišnja lažna obećanja o ulaganjima u razvoj tog područja“, naveo je Nišavić u saopštenju.

Iz kapitalnog budžeta za ovu godinu za projekte na sjeveru Crne Gore, kako je dodao, predviđeno je oko 50 odsto sredstava ili oko 40 miliona eura.

„Do sada je realizovano svega 22 odsto planiranog i to uglavnom u tenderskim aktivnostima, a ni deset odsto u konkretnim investicijama“, rekao je Nišavić.

On je kazao da Ministarstvo održivog razvoja i turizma planira da, na primjer, radove na objektima na Bjelasici počne u oktobru ili novembru, odnosno kada počinju snjegovi, što, kako je ocijenio, pokazuje neozbiljnost tog Vladinog resora.

„Ili će, možda, radove izvoditi firme sa Islanda, Norveške, Švedske, koje imaju ogromna iskustva za izvođenje radova u zimskom periodu“, kazao je Nišavić.

On tvrdi da su i druge aktivnosti Vlade za rubriku Vjerovali ili ne.

"Tako je 19. decembra prošle godine, uz prisustvo kamera, novinara, ministara sa pratnjom, gradonačelnika i ostalih, najavljeno asfaltiranje puta prema Bjelasici. Od tada je prošlo već skoro devet mjeseci, a još nema ni metra asfalta“, kazao je Nišavić.

Sličnu sudbinu, kako je saopštio, imaju i mnogi drugi, pompezno najavljeni projekti razvoja sjevera Crne Gore.

„Zbog toga se stanovništvo tog područja iz dana u dan nalazi u sve težem socio-ekonomskom položaju, a za takvo stanje mogu da se zahvale Vladi“, zaključio je Nišavić.

Bonus video: