Ericsson odgovoran za održavanje mreže Telekoma

"Ugovor pokriva održavanje telekomunikacionih sistema i čitave mrežne infrastrukture i uključuje transfer 91 iskusnog stručnjaka za telekomunikacije iz Crnogorskog Telekoma koji će nastaviti sa razvojem svoje profesionalne karijere u Ericsson-u", navedeno je u saopštenju
515 pregleda 2 komentar(a)
Dojče Telekom, Foto: Beta/AP
Dojče Telekom, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.08.2015. 14:14h

Ericsson i Crnogorski Telekom potpisali su sedmogodišnji partnerski ugovor za pružanje usluga održavanja telekomunikacionih mreža i servisa.

Prema ovom ugovoru, Ericsson će biti odgovoran za rad i održavanje mreže Crnogorskog Telekoma.

"Ugovor pokriva održavanje telekomunikacionih sistema i čitave mrežne infrastrukture i uključuje transfer 91 iskusnog stručnjaka za telekomunikacije iz Crnogorskog Telekoma koji će nastaviti sa razvojem svoje profesionalne karijere u Ericsson-u", navedeno je u saopštenju.

Ovaj ugovor, kako se dodaje, predstavlja drugi Ericsson-ov ugovor za pružanje usluga održavanja telekomunikacionih mreža u Crnoj Gori i dodatno osnažuje Ericsson-ovu tržišnu poziciju u jugoistočnoj Evropi, istovremeno proširujući svoje prisustvo u sferi pružanja ovog tipa usluga u mediteranskom regionu i na globalnom nivou.

Izvršni direktor Crnogorskog Telekoma, Rüdiger Schulz, kazao je da su izabrali Ericsson zbog njihovog globalnog iskustva i dokazane tehničke stručnosti u upravljanju visoko kompleksnim mrežama.

"Dodajući ovakvu vrstu ekspertize Crnogorskom Telekomu, vjerujemo da ćemo ovim partnerstvom u pružanju usluga održavanja telekomunikacionih mreža i servisa biti u mogućnosti da se fokusiramo još više na ponudu novih, zanimljivih proizvoda našim korisnicima, doprinijeti svojoj konkurentnosti istovremeno obezbjeđujući svojim pretplatnicima da uživaju u još boljem kvalitetu i brzinama, kao dijela vrhunskog korisničkog iskustva", rekao je Schulz.

Ericsson-ov direktor prodaje za jugoistočnu Evropu, Maurizio De Dominicis, kaže da su u kompaniji veoma ponosni na to što ih je Crnogorski Telekom izabrao kao poslovnog partnera od povjerenja za ovaj važan ugovor za pružanje usluga održavanja telekomunikacionih mreža.

"On dodatno pojačava snagu poslovne saradnje koju zajedno gradimo mnogo godina. Štaviše, ovaj ugovor jača lokalno prisustvo Ericsson-a i osnažuje našu vodeću poziciju u sferi tehnologije i usluga, što pruža osnove za realizaciju projekta Umreženog društva u Crnoj Gori“, rekao je De Dominicis.

Crnogorski Telekom, dio Deutsche Telekom grupe, pruža pun asortiman fiksnih, mobilnih i internet telekomunikacionih usluga u Crnoj Gori, koje se promovišu pod T-brendom.

Sa više od 15 godina iskustva u upravljanju multivendorskim, multitehnološkim mrežama za operatere širom svijeta, Ericsson je investirao u alate, metode i procese kako bi svojim korisnicima pomogao da prošire efikasnost svojih mreža istovremeno obezbjeđujući pretplatničko iskustvo na svjetskom nivou.

Ericsson danas pruža usluge održavanja telekomunikacionih mreža za mreže koje zajedno uslužuju više od milijardu pretplatnika širom svijeta.

Bonus video: