Knežević našao novac da spasi “Princezu”?

Prodaja barskog hotela oglašena 16. juna nakon što je procjenitelj Perunika Kokić iz Podgorice utvrdila da barski hotel vrijedi 10.807.700 eura. Hipo banka potražuje ukupno oko 12 miliona eura, od čega se 10,5 miliona odnosi na glavnicu duga, dok preostali dio čine kamate sa troškovima izvršnog postupka.
114 pregleda 10 komentar(a)
hotel Princeza, hotel Princess, Foto: Anto Baković
hotel Princeza, hotel Princess, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 02.08.2015. 06:43h

Atlas grupacija Duška Kneževića uveliko pregovara o vraćanju milionskog duga sa predstavnicima austrijske Hipo Alpe Adria banke i bankom koja je otkupila njena potraživanja, zbog čega je drugi put tokom posljednja dva mjeseca zatraženo da se prodaja barskog hotela Princess odgodi do 31. avgusta, saznaju “Vijesti”.

Knežević je, izgleda, u posljednji čas našao novac za spas hotela Princess.

Javni izvršitelj iz Bara Veselin Šćepanović koji je postupajući po nalogu stranog povjerioca već oglasio prodaju Princess 16. juna, dobio je od advokata stranih banaka, u međuvremenu, dva zahtjeva da se odgodi prodaja.

“U principu uvažavamo takve zahtjeve jer se vjerovatno radi o mogućnosti da se putem dogovora nađe rješenje” , objasnio je Šćepanović “Vijestima”.

On je podsjetio da je prodaja hotela oglašena nakon što je procjenitelj Perunika Kokić iz Podgorice utvrdila da barski hotel vrijedi 10.807.700 eura.

Hipo banka iz Klagenfurta obavijestila je početkom godine Atlas grupu o namjerama o prodaji hotela, koji je jedini kolateral za kreditno zaduženje.

Atlas grupa, kojom predsjedava Knežević, od kraja prošle godine je u problemima jer Hipo Alpe Adria banka iz Klagenfurta, zbog dijela nevraćenog kredita od šest miliona eura.

Hipo banka potražuje ukupno oko 12 miliona eura, od čega se 10,5 miliona odnosi na glavnicu duga, dok preostali dio čine kamate sa troškovima izvršnog postupka. Kredit je prije oko šest godina odobren bivšem hotelskom preduzeću (HTP) Korali, čiju imovinu su podijelili fondovi Trend i Atlas Mont.

Zajedno sa imovinom fondovi su podijelili i obaveze prema Hipo banci, koje bi trebalo da vraćaju dva nova preduzeća Atlas Hotels i Trend Korali. To se, međutim, nije desilo.Bivše gazde Trenda nijesu izmirivale svoj dio obaveza, a barski hotel koji je bio kolateral za vraćanje kredita Hipo banci pripao je Atlas Montu i danas je dio firme Atlas Hotels group.

Hotelom Princess gazduje Atlas Hotels group, čiji je većinski vlasnik sa 74,65 odsto akcija Zatvoreni investicioni fond Atlas Mont. Atlas banka posjeduje 17,66 odsto, a Atlas Invest 6,88 odsto. Sve te firme su članice Atlas grupe koju više od deceniju kontroliše Knežević.

Hotel ima četiri zvjezdice, smješten je u atraktivnom dijelu Bara u naselju Topolica. Nalazi se uz samo glavno gradsko šetalište pored mora u blizini marine. Hotel ima 135 soba.

Bonus video: