Konačna odluka o investiciji "Devina" biće poznata na jesen

Iza “Devina”, stoji ruski kapital, a osnovala ga je firma “Flinton Limited“ sa Britanskih Djevičanskih ostrva
70 pregleda 0 komentar(a)
Devin, Foto: Vuk Lajović
Devin, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 01.08.2015. 17:14h

Da li će još jedan od velikih investicionih poduhvata, dugo najavljivan, ostati samo lijepa priča, izgradnja luksuznog turističko-apartmanskog grada na samoj obali u Rafailovićima, ostaje da se vidi na jesen. Tada bi predstavnici firme “Devin” trebalo da donesu konačnu odluku.

Iza “Devina”, stoji ruski kapital, a osnovala ga je firma “Flinton Limited“ sa Britanskih Djevičanskih ostrva.

Trebalo je još prošle godine u proljeće da započnu cijeli projekat, ali su se odjednom predomislili.

Bili su predali i zahtjev Ministarstvu održivog razvoja i turizma za dobijanje građevinske dozvole, prethodno dobivši urbanističko tehničke uslove.

Opština i predstavnici “Devina” dugo su vodili pregovore oko ugovora za izmirivanje komunalija, koji je bio i finiširan, te određena suma od šest miliona eura, ali do stavljanja potpisa nije došlo.

Milionska finansijska injekcija bukvalno bi preporodila Opštinu, čija je kasa, nakon odustajanja od prodaje lokaliteta Kraljičine plaže, te brojnih blokada, potpuno presahla, a zaposlenima kasne isplate zarada.

„Definitivnu odluku donijećemo na jesen“, kazali su “Vijestima” u toj kompaniji, čiji projekata predviđa izgradnju malog lukuznog grada na samoj obali ispod Jadranske magistrale.

Firma “Devin” dobila je sredinom 2013. od Ministarstva održivog razvoja urbanističko tehničke uslove, na osnovu DUP-a „ Bečići“.

“Devin” je davne 2006. na tenderu koji je raspisala Pošta Srbije za tada nevjerovatnih šest milion eura kupila odmaralište, u oštroj konkurenciji, nekoliko crnogorskih i inostranih kompanija.

Na osnovu DUP- a „Bečiči“, u bloku 14, koji obuhvata parcele u vlasništvu „Devina“, ispod Jadranske magistrale ka moru, predviđena je izgradnja hotelskog kompleksa, te poslovnog, kongresnog i porodičnog dijela ukupne bruto građevinske površine 30.064 kvadrata. Preporučena spratnost tog dijela bečićke rivijere je prizemlje i tri sprata, kao i prizemlje sa osam spratova, a maksimalna preporučena spratnost kula je prizemlje plus osam etaža. U okviru osnovne namjene moguće je da budu i prateći sadržaji poput poslovno-trgovački i uslužni, poslovni prostori za izdavanje.

Bonus video: