Tender za Novi Duvanski proglašen neuspjelim

Montenegro Duvan comerc nije potpisao ponuđeni ugovor u predviđenom roku, čime je odustao od tendera, zbog čega su se stekli uslovi za proglašenje tendera neuspjelim
0 komentar(a)
Novi duvanski kombinat, Foto: Boris Pejović
Novi duvanski kombinat, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.07.2015. 13:40h

Tenderska komisija za privatizaciju proglasila je neuspjelim tender za prodaju Novog Duvanskog kombinata, jer jedini ponuđač, mojkovačka kompanija Montenegro Duvan comerc, nije potpisala ponuđeni ugovor u predviđenom roku.

„Na sjednici Tenderske komisije za privatizaciju, koja je održana danas, konstatovano je da jedini ponuđač na tenderu za privatizaciju Novog Duvanskog kombinata putem kupovine 100 odsto akcijskog kapitala ili dokapitalizacijom, bez kupovine akcija, Montenegro Duvan comerc, nije potpisao ponuđeni ugovor u predviđenom roku, čime je odustao od tendera, zbog čega su se stekli uslovi za proglašenje tendera neuspjelim“, rekli su agenciji Mina-business iz Tenderske komisije.

Tenderska komisija će, kako su dodali, u skladu sa definisanom procedurom uputiti Savjetu za privatizaciju i kapitalne projekte izvještaj o rezultatima tendera, kojim se tender proglašava neuspjelim.

NDKP je osnovan Odlukom Vlade iz novembra 2011. godine, sa kapitalom nominalne vrijednosti od 7,39 miliona eura, odnosno istim tolikim brojem akcija vrijednih po jedan eura.

Vlasnici kompanije, čija je osnovna djelatnost otkup, proizvodnja i promet duvana i duvanskih proizvoda, su Vlada sa 69,92 odsto udjela i Glavni grad Podgorica, koji ima 30,08 odsto dionica.

Iz Tenderske komisije početkom marta je saopšteno da je ponuda mojkovačke firme Montenegro Duvan comerc, dostavljene na tender za prodaju akcija NDKP i dokapitalizaciju putem izgradnje fabrike, ispravna i da pregovori uskoro počinju.

Montenegro duvan komerc je ponudio dokapitalizaciju NDKP od 8,04 miliona eura, bez kupovine državnih akcija.

Prema podacima iz Centralnog registra privrednih subjekata, osnivač Montenegro duvan comerca je Željko Bulatović, a izvršni direktor i ovlašćena osoba Dragomir Begović. Ta firma je povezana sa preduzećem Montenegro Tobacco Company (MTC) u okviru kojeg radi fabrika cigareta Tara u Mojkovcu.

Montenegro duvan komerc je ponudio posao za 86 od ukupno 200 radnika koliko ih je sada angažovano u starom Duvanskom kombinatu.

Bonus video: