Jačati ekonomsku saradnju Podgorice i Poljske

Stijepović je izrazio ubjeđenje da je posjeta delegacije Privredne komore Poljske dodatan impuls unapređenju postojeće, kao i uspostavljanju novih oblika saradnje između Podgorice i Crne Gore sa Poljskom
0 komentar(a)
Opština Podgorica, Foto: Luka Zeković
Opština Podgorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.07.2015. 17:49h

Glavni grad spreman je da podrži jačanje ekonomske saradnje Poljske sa Podgoricom, kako bi stvorili neophodne pretpostavke za sve zainteresovane poljske kompanije koje svoj kapital žele da ulažu u Glavni grad, poručio je gradonačelnik Slavoljub Stijepović.

Stijepović se sastao danas sa predstavnicima Privredne komore Poljske, koje je predvodila državna podsekretarka Ministarstva vanjskih poslova Poljske, Katarzyna Kacpercik.

Stijepović je, kako je saopšteno iz Biroa za odnose sa javnošću Glavnog grada, ocijenio da postoje raznovrsne i široke mogućnosti za dalji razvoj intenzivnih političkih i ekonomskih odnosa dvije zemlje.

„On je izrazio ubjeđenje da je posjeta delegacije Privredne komore Poljske dodatan impuls unapređenju postojeće, kao i uspostavljanju novih oblika saradnje između Podgorice i Crne Gore sa Poljskom. Gradonačelnik je istakao da je Glavni grad spreman da snažno podrži jačanje ekonomske saradnje Poljske sa Podgoricom kako bi kroz zajedničke preduzetničke inicijative stvorili neophodne pretpostavke za sve zainteresovane poljske kompanije koje svoj kapital žele da ulažu u Glavni grad“, kaže se u saopštenju.

Predstavnici delegacije Privredne komore Poljske, među kojima su bili direktori najuspješnijih kompanija i jedan broj gradonačelnika, predstavili su mogućnosti uspostavljanja saradnje sa Glavnim gradom u oblastima kao što su obnovljivi izvori energije, turizam, poljoprivreda, proizvodnja protivpožarnih vozila, konsultativne usluge u korišćenju evropskih fondova, usaglašavanje evropske legislative, zaštita životne sredine, održivi razvoj i slično.

„Na sastanku je dogovoreno da Glavni grad u saradnji sa Zajednicom opština, pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih poslova Republike Poljske, u Podgorici organizuje konferenciju posvećenu prenošenju najboljih iskustava poljskih gradova u korišćenju pristupnih fondova Evropske unije“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: