SNP: Potrošačka korpa misaona imenica za najveći broj građana

„S prosječnom penzijom od 272,5 eura, koja je tri puta manja od minimalne potrošačke korpe, Crna Gora je sve samo ne zemlja dostojanstvene starosti“, saopštila je Kaluđerović
5 komentar(a)
Slađana Kaluđerović, Foto: SNP
Slađana Kaluđerović, Foto: SNP
Ažurirano: 22.07.2015. 14:22h

Činjenica da je minimalna potrošačka korpa, koja obuhvata najniži nivo potrepština za prosječno četvoročlano domaćinstvo, misaona imenica za najveći broj građana, najbolje govori o uspješnosti socio-ekonomske politike aktuelne vlasti, ocijenili su u Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP).

Portparol SNP-a, Slađana Kaluđerović, navela je da podatak da je za minimalnu potrošačku korpu potrebno izdvojiti 808,6 eura, odnosno skoro tri prosječne penzije ili dvije plate pokazuje da je današnja Crna Gora, zahvaljujući aktuelnoj Vladi, miljama daleko od države u kojoj je obezbijeđen dostojan život za njene građane.

„S prosječnom penzijom od 272,5 eura, koja je tri puta manja od minimalne potrošačke korpe, Crna Gora je sve samo ne zemlja dostojanstvene starosti“, saopštila je Kaluđerović.

Prema njenim riječima, pod upravom Vlade premijera Mila Đukanovića, Crna Gora iz dana u dan sve više postaje država u kojoj se jaz između najbogatijih i najsiromašenijih građana konstantno povećava, a ustavni princip socijalne pravde postoji samo kao mrtvo slovo na papiru.

„Ogromne socijalne razlike, bahatost tajkuna bliskih vlasti, nestanak srednje klase i ponižavajući status radnika i penzionera jedini su rezultati sa kojima vladajuća koalicija može da se pohvali“, ocijenila je Kaluđerović.

Zato su, kako je kazala, potrebne hitne i korjenite promjene postojećeg socio-ekonomskog sistema.

„Bez toga u narednom periodu nije moguće očekivati toliko potreban ubrzani rast životnog standarda svih građana Crne Gore“, zaključila je Kaluđerović.

Bonus video: