Bojanović: Investitor mora kupiti imovinu Boksita za 5,4 miliona eura

“Čekaćemo do podne da vidimo hoće li se javiti potencijalni investitor, a Jovanić nam je obećao da će ubrzo raspisati novi oglas za prodaju imovine Boksita, licitacijom”, rekao je Bojanović
58 pregleda 0 komentar(a)
Borisav Bojanović, Foto: Zoran Đurić
Borisav Bojanović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 20.07.2015. 17:36h

Situacija u nikšićkim rudnicima Boksita trebala bi biti riješena u septembru, a investitor koji je zainteresovan za dodjelu koncesija na rudu mora kupiti i imovinu firme po cijeni od 5,4 miliona eura.

Predsjednik samostalnog sindikata Boksita, Borisav Bojanović kazao je agenciji Mina- business da je to dogovoreno na današnjem sastanku u Podgorici, sa predsjednikom Privrednog suda Blažom Jovanićem, koji je i stečajni sudija tog preduzeća.

Rok za prijavljivanje na oglas za dodjelu koncesija ističe sjutra u 12 sati, a do sada niko, prema informacijama sindikata, nije otkupio tendersku dokumentaciju.

“Čekaćemo do podne da vidimo hoće li se javiti potencijalni investitor, a Jovanić nam je obećao da će ubrzo raspisati novi oglas za prodaju imovine Boksita, licitacijom”, rekao je Bojanović.

Cijena imovine, kako im je obećao Jovanić, neće u buduće biti smanjivana, već će se nuditi po cijeni od 5,4 miliona, što je za deset odsto manje od prethodne.

Bojanić je rekao i da im je predsjednik Privrednog suda obećao da radnici neće biti poslati na biro rada, već će im se isplaćivati mjesečno primanje kao i prethodnih mjeseci od 193 eura.

Bonus video: