Turska kompanija dostavila ponudu za Gornji Ibar

Iz Tenderske komisije je saopšteno da je turska kompanija ponudila i godišnju zakupninu od 60 centi po metru kvadratnom imovine na tom lokalitetu fabrike, za period od sedam godina
53 pregleda 7 komentar(a)
Novac, pare, 500 eura, Foto: Shutterstock
Novac, pare, 500 eura, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.07.2015. 15:47h

Turska kompanija Sancakli Mobiliya Agac Tic. As ponudila je 400 hiljada eura za kupovinu dijela imovine bivše fabrike Gornji Ibar Rožaje, koju čine zemljište i objekti.

Iz Tenderske komisije je saopšteno da je turska kompanija ponudila i godišnju zakupninu od 60 centi po metru kvadratnom imovine na tom lokalitetu fabrike, za period od sedam godina.

Ponuda turske kompanije je, kako su saopštili iz Tenderske komisije, jedina dostavljena na tender za valorizaciju dijela imovine na lokalitetu bivše fabrike Gornji Ibar, koji se sastoji iz lokacija namijenjenih za prodaju i zakup.

"Konzorcijum je ponudio i investicioni plan, koji uključuje ulaganje u adaptaciju rekonstrukciju postojećih objekata na lokaciji u iznosu od 986 hiljada eura i investicije u obrtna sredstva za potrebe proizvodnog procesa od 3,39 miliona eura", navodi se u saopštenju.

Iz Tenderske komisije su kazali da je ponuđač, kako je navedeno u ponudi, namjerava da zaposli 49 radnika u prvoj godini realizacije investicionog plana, 30 u drugoj i 80 u trećoj, kada se planira i stavljanje proizvodnje u puni kapacitet.

Tenderska komisija će, kako su objasili, u skladu sa definisanom procedurom, u prvoj fazi evaluacije ponude ocijeniti njenu formalnu ispravnost, kvalifikovanost ponuđača i ispunjenost zahtijevanih uslova, utvrđenih u pozivu i tenderskim pravilima.

Iz Tenderske komisije su saopštili da je danas istekao rok i za dostavljanje ponuda na tender za valorizaciju druge lokacije u okviru rožajske fabrike, na koji nije dostavljena ni jedna ponuda.

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte raspisao je krajem maja tendere za prodaju i zakup dva lokaliteta fabrike Gornji Ibar u Rožajama. Savjet je pozvao zainteresovane da do 29. juna dostave ponude na tender za valorizaciju dijela lokaliteta fabrike koji se sastoji iz lokacija namijenjenih za kupovinu i zakup, koje čine zemljište i objekti.

Isti rok je ostavljen i za dostavljanje ponuda za valorizaciju drugog dijela lokaliteta Gornjeg Ibra, koji je namijenjen za prodaju i čine ga zemljišne parcele i objekti.

Bonus video: