Kuč: Sjever Crne Gore je prije 30 godina izdržavao jug, a danas je "socijalni slučaj"

Prepoznajući problem ove regije, istakao je Kuč, Pozitivna je u skupštinsku proceduru predala set zakona za ravnomjeran razvoj sjevera, koji su dobra osnova za oporavak i ekonomski razvoj
133 pregleda 6 komentar(a)
Šemo Kuč, Foto: Pozitivna Crna Gora
Šemo Kuč, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 19.07.2015. 12:44h

Sjeveru Crne Gore su potrebna održiva rješenja koja će biti podređena otvaranju novih radnih mjesta, ocijenio je sekretar rožajskog odbora Pozitivne Šemo Kuč

"Sjeveru nije potrebno čisto politikanstvo partija koje samo govore da treba i da će biti bolje, ali nikako da kažu kada i kako će biti bolje. Da bi bilo bolje, neophodno je pokrenuti proizvodnju i prerađivački segment privrede", istakao je Kuč.

Prepoznajući problem ove regije, istakao je on, Pozitivna je u skupštinsku proceduru predala set zakona za ravnomjeran razvoj sjevera, koji su dobra osnova za oporavak i ekonomski razvoj.

"Predloženim zakonskim rješenjima Rožaje, kao i čitav sjever Crne Gore mogu očekivati ozbiljne investicije i otvaranje novih radnih mjesta, a što je najvažnije, zaustavilo bi se dalje iseljavanje stanovništva", dodao je Kuč.

Sjever je prije 30 godina, kazao je Kuč, izdržavao jug Crne Gore,a danas je sjever "socijalni slučaj", iz kojeg polako, sistemski nestaje ogromni kapital, a građani bivaju iz dana u dan sve siromašniji.

"Zaustavljanje proizvodnje, prazne fabrike i pogoni su rezultat višedecenijske ekonomske politike vlasti, zbog koje za posljedicu imamo kontinuirano iseljavanje stanovništva. Nedostatak investicija i nemogućnosti otvaranja novih radnih mjesta sto je upravo uslovilo migracije sa sjevera. Sjever raspolaže ogromnim potencijalom, koji se domaćinski mogu eksploatisati", rekao je Kuč.

Stoga, politici zbog koje je sjever potpuno uništen, poručuje on, na narednim izborima treba reći da je bilo dosta, jer je vrijeme da se, kako stara poslovica kaže, "zasvira i zađene za pojas",a to jedino može politička snaga Pozitivne koja je konstruktivna i koja nudi konkretna rješenja.

Bonus video: