Radnici Jadranskog brodogradilišta: Plate pa remont

To su radnici danas saopštili stečajnom upravniku Žarku Ostojiću koji je predstavnicima radnika ponudio isplatu jedne plate (iz kreditnih sredstava), pod uslovom da završe remont italijanskog broda
114 pregleda 4 komentar(a)
Jadransko brodogradilište Bijela, Foto: Slavica Kosić
Jadransko brodogradilište Bijela, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 16.07.2015. 14:44h

Bivši radnici Jadranskog brodogradiliša Bijela (JBB) pristaju da završe remont barže i osposobe za plovidbu drugi italijanski brod "South river" čiji je remont otkazan, ali samo pod uslovom da dobiju pismene garancije da će im biti isplaćene sva dugovanja: tri i po plate, povezivanje radnog staža, isplata otpremnina po kolektivnom ugovoru, izmirenje obaveza za zimnice i stanarine i uplata sredstava u stambeni fond.

To su radnici danas saopštili stečajnom upravniku Žarku Ostojiću koji je predstavnicima radnika ponudio isplatu jedne plate (iz kreditnih sredstava), pod uslovom da završe remont italijanskog broda.

Ostojić je radnicima kazao da su intervenisali iz ambasade Italije u Crnoj Gori da se remonti završe.

“Kada dobijemo pismene garancije da će naši zahtjevi biti ispunjeni spremni samo da se organizujemo i u najkraćem roku završimo remont brodova”, kazao je predstavnik radnika Mladen Krivokapić.

Današnjem sastanku prisustvovao je i pravni zastupnik radnika JBB advokat Aleksandar Kovačević.

Predstavnici radnika sjutra bi trebalo da imaju sastanak u Ministarstvu pomorstva i saobraćaja.

Krivokapić će u utorak 21. jula prisustvovati sjednici skupštinske Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije koja će tada razmatrati postupak prodaje Jadranskog brodogradilišta Bijela.

Krivokapić ističe da radnici nisu protiv privatizacije, jer se nadaju da će mnogi ponovo dobiti zaposlenje u Brodogradilištu.

Do sada su propala četiri tendera za prodaju većinskog paketa državnih akcija Brodogradilišta.

Podsjećamo da su odbornici lokalnog parlamenta jednoglasno podržali zahtjeve radnika Brodogradlišta i da su oni proslijeđeni Vladi CG od koje još nije stigao odgovor.

Predsjednik SO Andrija Radman je kazao da im je iz Generalnog sekretarijata Vlade pojašnjeno da svi materijali koji se upućuju Vladi prolaze proceduru vladinih komisija, tek tada se uvrštavaju u dnevni red zasjedanja.

Bonus video: