Javna rasprava o Nacrtu industrijske politike do 15. septembra

Predlozi i sugestije mogu se dostaviti na mejl renata.milutinovic@mek.gov.me, ivana.popovic@mek.gov.me ili pisanim putem na arhivu Ministarstva
1 komentar(a)
zgrada Vektre, Ministarstvo ekonomije, Foto: YouTube
zgrada Vektre, Ministarstvo ekonomije, Foto: YouTube
Ažurirano: 15.07.2015. 11:32h

Javna rasprava o Nacrtu industrijske politike Crne Gore do 2020. godine počela je danas i trajaće do 15. septembra, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Cilj javne rasprave je, kako su naveli, da se omogući uključivanje stručne i šire javnosti u proces kreiranja industrijske politike.

“Svrha industrijske politike je utvrđivanje strateškog okvira i prioriteta razvoja industrije, koji treba da doprinesu ukupnom ekonomskom rastu, povećanju zaposlenosti i ubrzanom inovativnom razvoju svih regiona, imajući u vidu raspoložive prirodne, ljudske i finansijske resurse”, rekli su iz Ministarstva.

Nacrt Industrijske politike Crne Gore do 2020. godine biće dostupan tokom javne rasprave u Ministarstvu ekonomije.

Predlozi i sugestije mogu se dostaviti na mejl renata.milutinovic@mek.gov.me, ivana.popovic@mek.gov.me ili pisanim putem na arhivu Ministarstva.

U procesu javne rasprave biće 14. septembra organizovan okrugli sto u Podgorici.

“Pozivaju se građani, stručne i naučne domaće i međunarodne institucije, državni organi, poslovne asocijacije, mala i srednja preduzeća, nevladine organizacije, mediji i druge zainteresovane organizacije da se uključe u javnu raspravu i daju svoje predloge, komentare i sugestije”, saopštili su iz Ministarstva.

Industrijska politika Crne Gore u periodu do 2020. godine, kako su kazali iz Ministarstva, predstavlja važan strateški dokument za razvoj konkurentnosti crnogorske ekonomije, što je ključni osnov za razvoj postojećih i otvaranje novih radnih mjesta, stvaranje novih vrijednosti i bolji životni standard.

“Tim dokumentom definiše se novi pristup industrijskoj politici, u cilju povećanja produktivnosti u industriji, stimulisanja preduzetništva i podsticanja inovativnosti, što vodi ka inkluzivnom i održivom ekonomskom rastu”, rekli su iz Ministarstva.

Bonus video: