Prosječan junski račun za struju 29,7 eura

Iz EPCG su naveli da domaćinstva u Pljevljima bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 23 eura, dok je najveća u junu očitana u Ulcinju i iznosi 38 eura
0 komentar(a)
EPCG, Foto: Luka Zeković
EPCG, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.07.2015. 11:50h

Prosječan junski račun za električnu energiju za domaćinstva, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 29,7 eura, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

Iz EPCG su naveli da domaćinstva u Pljevljima bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 23 eura, dok je najveća u junu očitana u Ulcinju i iznosi 38 eura i Podgorici, gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od oko 32,3 eura.

„Račun vrijedan preko 150 eura dobiće 0,56 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 EUR očitana kod jedan odsto potrošača“, dodaje se u saopštenju.

Junske račune sa popustom za redovne platiše dobiće čak 148,35 hiljada kupaca.

Iz EPCG su kazali da su domaćinstva u junu potrošila oko 84,94 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je 1,5 odsto više u odnosu na majsku potrošnju, odnosno jedan odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom juna prošle godine.

EPCG je, kako su podsjetili, pokrenula akciju 5 za 5, koja potrošačima iz kategorije ostala potrošnja omogućava izmirenje dug po osnovu utrošene električne energije u narednih pet godina, odnosno u 60 mjesečnih rata.

„Uslov da potrošači potpišu protokol o otplati duga po povlašćenim uslovima je da izmire pet posljednih računa“, saopštili su iz EPCG i dodali da akcija traje do kraja jula.

Bonus video: