Zašto će Vlada više trošiti za gorivo: Preporučila im DRI

Iz Vladinog Biroa je saopšteno da su ukupni troškovi goriva u 2012. godini iznosili 28,33 hiljade eura, u 2013. godini 20,4 hiljade eura i u prošloj 20,15 hiljada eura
0 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Vlada Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.07.2015. 14:31h

Razlog zbog čega je Generalni sekretarijat za ovu godinu predvidio veće iznose za gorivo je poštovanje preporuke Državne revozorske institucije (DRI), saopšteno je iz Vlade.

"Prema toj preporuci neophodna je u predstojećem periodu nabavka goriva za potrebe državnog protokola, kao programa u okviru Generalnog sekretarijata, obezbjeđivati kroz sprovođenje jedinstvenih postupaka javnih nabavki u okviru Sekretarijata", navodi se u saopštenju.

Drugim riječima, kako se dodaje, od ove godine u troškove goriva Generalnog sekretarijata Vlade uračunati su i troškovi goriva sektora za protokol kao organizacione jedinice Generalnog sekretarijata. Ti troškovi ranijih godina nijesu bili uračunati u troškove Generalnog sekretarijata Vlade.

"Ove činjenice kao i svi ostali troškovi jasno su naznačeni u Završnom računu budžeta za prošlu i za prethodne godine koji su dostupni javnosti", kazali su iz Vlade.

Iz Vladinog Biroa je saopšteno da su ukupni troškovi goriva u 2012. godini iznosili 28,33 hiljade eura, u 2013. godini 20,4 hiljade eura i u prošloj 20,15 hiljada eura.

"Iz priloženog je jasno da troškovi za gorivo u Generalnom sekretarijatu Vlade ne rastu, već se smanjuju. Štoviše, prošle godine je smanjen sa 12 na deset broj vozila koje koristi Generalni sekretarijat Vlade, ne računajući vozila sektora za protokol, što takođe potvrđuje da ovaj organ aktivno sprovodi politiku štednje", navodi se u saopštenju.

Bonus video: