Odbor podržao Popovićev predlog zakon o ličnom stečaju

“Ovaj zakon omogućiće prezaduženim građanima da imaju realnu šansu da na efikasan način servisiraju svoja dugovanja i da organizuju sebi i svojoj porodici izvjesniju budućnost”, rekli su iz LP
2 komentar(a)
Odbor za ekonomiju, Foto: Luka Zeković
Odbor za ekonomiju, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.07.2015. 11:14h

Skupštinski Odbor za ekonomiju, finansije i budžet predložio je Skupštini da usvoji Predlog zakona o ličnom stečaju potrošača, koji je podnio poslanik Liberalne partije (LP), Andrija Popović.

Iz LP je saopšteno da je tim demokratskim činom, Odbor uvažio realnu potrebu koja građanima Crne Gore omogućuje da na najbezbolniji način riješe svoja potraživanja prema trećim licima ili eventualna nagomilana dugovanja.

“Liberali i svi građani Crne Gore zahvalni su poslanicima, članovima Odbora, koji su podržali racionalno rješenje LP i Popovića koji je predložio usvajanje ovog zakona”, navodi se u saopštenju.

Usvajanjem Zakona o ličnom stečaju potrošača, stvoriće se, kako je ocijenjeno, realni preduslovi, ne samo dalje harmonizacije legislative sa propisima EU, već će se i praktično Crna Gora svrstati u društvo najnaprednijih država koje su do sada usvojile slično zakonsko rješenje.

“Ovaj zakon omogućiće prezaduženim građanima da imaju realnu šansu da na efikasan način servisiraju svoja dugovanja i da organizuju sebi i svojoj porodici izvjesniju budućnost”, rekli su iz LP.

Liberali su, kako se dodaje, uvijek bez političkih kalkulacija za cilj svoje politike, proklamovali ostvarenje etičkih, građanskih i opštih principa, pa su tako i ovaj put snažnim angažovanjem stvorili siguran putokaz građanima, kako da se društveno uvaže i ekonomski principi da se sve što je realno potrošeno i naplati, ali i da se dužnik zaštiti od predimenzioniranog i nerealnog naplaćivanja potražilaca, na način koji će zadovoljiti obje strane.

Bonus video: