Crna Gora dobija prvi uređeni objekat namijenjen speleološkom turizmu

Navodi se da su radovi u pećini završeni, i će Crna Gora, zahvaljujući javno privatnom partnerstvu gradske uprave sa „Lipska pećina“ d.o.o, od naredne sedmice i zvanično dobiti prvi uređeni objekat namijenjen speleološkom turizmu
4 komentar(a)
Lipska pećina, Foto: Jelena Jovanović
Lipska pećina, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 06.07.2015. 16:47h

Lipska pećina, koja se nalazi na Cetinju, biće otvorena za posjetice za sedam dana, čime će Crna Gora zvanično dobiti prvi uređeni objekat namijenjen speleološkom turizmu.

“Lpska pećina, koju su u proteklom periodu Prijestonica i „Lipska pećina“ d.o.o. valorizovali u svrhu turističkih posjeta – sa radom će početi za sedam dana”, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Cetinja.

Navodi se da su radovi u pećini završeni, i će Crna Gora, zahvaljujući javno privatnom partnerstvu gradske uprave sa „Lipska pećina“ d.o.o, od naredne sedmice i zvanično dobiti prvi uređeni objekat namijenjen speleološkom turizmu.

“Cetinje je na taj način, ujedno, dobilo i jedinstven lokalitet, zahvaljujući kojem će turistička ponuda prijestonog grada od ove godine biti dodatno obogaćena”, kaže se u saopštenju.

Iz Prijestonice su poručili da će i u narednom periodu realizovati slične projekte u svrhu unaprijeđenja turističke ponude grada.

Organizovani obilazak Lipske pećine za predstavnike medija biće upriličen u subotu, 11. jula.

Bonus video: