Radnici Brodogradilišta i Vektra Boke: Istrajaćemo u razgovorima

Sastanku su prisustvovali i predstavnici sindikalnog povjereništva Instituta Igalo, ali o statusu radnika u toj zdravstveno-turističkoj ustanovi dok se čeka ishod četvrtog tendera za privatizaciju, nije bilo riječi
64 pregleda 4 komentar(a)
Brodogradilište Bijela, Foto: Slavica Kosić
Brodogradilište Bijela, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 06.07.2015. 14:13h

Radnici Jadranskog brodogradilišta i Vektra Boke istrajaće u razgovorima sa stečajnim upravnicima Žarkom Ostojićem i Sretenom Mrvaljevićem u nalaženju rješenja za njihov status.

To je saopšteno iz Opštinskog sindikalnog povjereništva (OSP) Herceg Novog nakon sastanka sa predstavnicima radnika ove dvije kompanije i Instituta Dr Simo Milošević.

OSP pruža podršku radnicima Jadranskog brodogradilišta Bijela i Vektra Boke u ostvarivanju njihovih potraživanja i stečenih prava iz radnog odnosa, saopšteno je iz te radničke asocijacije.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici sindikalnog povjereništva Instituta Igalo, ali o statusu radnika u toj zdravstveno-turističkoj ustanovi dok se čeka ishod četvrtog tendera za privatizaciju, nije bilo riječi.

Podsjećamo da je odlukom Privrednog suda u Podgorici, a na zahtjev Poreske uprave zbog duga od 6,5 miliona eura zbog neizmirenih obaveza za poreze i doprinose, 30.juna u Jadransko brodogradilište uveden stečaj .

Privredni sud je zbog duga od oko četiri miliona eura prema Crnogorskoj komercijalnoj banci, 13.juna uveo je stečaj i u kompaniju Vektra Boka.

Radnici obje kompanije traže isplatu zaostalih plata i drugih naknada iz radnog odnosa, povezivanje radnog staža i poštovanje kolektivnog ugovora.

O uvođenju stečaja u Jadransko brodogradiliše Bijela sjutra će vanredno će zasijedati SO Herceg Novi.

Odbornici lokalnog parlamenta su prije sedam dana , kada je na dnevnom redu bio status zaposlenih u Vektra Boki donijeli odluku da Opština 270.000 eura kamate, koju ima na oko dva ipo miliona eura potraživanja od Vektra Boke, opredijeli za povezivanje staža zaposlenih u toj kompaniji.

Riječ je o potraživanjima javnih preduzeća od Vektra Boke u stečaju.

Bonus video: