Radnici fabrike "Bjelasica Rada“ prekinuli štrajk

Oni su štrajkovali prethodnih nekoliko dana zbog neizmirenih zarada, toplih orboka i prevoza
1 komentar(a)
Bjelasica Rada, Foto: Jadranka Ćetković
Bjelasica Rada, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 04.07.2015. 17:18h

Radnici fabrike mineralne vode „Bjelasica Rada“ prekinuli su štrajk, nakon četvorosatnih pregovora sa upravom kompanije.

Postigli su sporazum sa predstavnikom borda direktora Eurofonda Boišom Šotrom, da im do kraja septembra uplate doprinose za zaostale zarade od 2009. godine, kao i razliku doprinosa za posljednjih šest godina.

Oni su štrajkovali prethodnih nekoliko dana zbog neizmirenih zarada, toplih orboka i prevoza. Radnicima je ovih dana uplaćeno 7 zarada, topli obrok i prevoz i, prema riječima Šotre, uz nabavljeni repromaterijal ne postoji ni jedan razlog da proizvodnja ne počne.

Šotra je radnicima prenio stav poslovodstva da im, ukoliko odbiju predlog o doprinosima, jedino preostaje zatvaranje fabrike. Predsjednik štrajkačkog odbora Čedo Popović, kazao je da su radnici pristali na ponudu Šotre, ali su sporazumom predvidjeli da nastave štrajk ukoliko većinski vlasnik u septembru ne ispoštuje dogovor.

On je dodao da je za 57 radnika koji štrajkuju prije nekoliko dana uplaćeno sedam nadoknada. Proizvodnja je počela danas.

Bonus video: