Franca: Izgradnja poslovno - tržnog centra i pijace počinje na jesen

Franca je nakon potpisivanja ugovora o izgradnji sa gradonačelnikom Slavoljubom Stijepovićem, kazao da će za tri mjeseca imati građevinski projekat i da će se potruditi da tržni centar, površine 3.000 kvadrata, završe prije zadatog roka od 18 mjeseci od potpisivanja ugovora
410 pregleda 11 komentar(a)
Hilmija Franca, Slavoljub Stijepović, Foto: Zoran Đurić
Hilmija Franca, Slavoljub Stijepović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 02.07.2015. 13:54h

Direktor firme “Mesopromet ” iz Bijelog Polja Hilmija Franca istakao je da će izgradnja poslovno - tržnog centra i pijace na granici između Starog aerodroma i Konika, u koji će biti uloženo tri miliona eura, najvjerovatnije početi u septembru ili oktobru.

Franca je nakon potpisivanja ugovora o izgradnji sa gradonačelnikom Slavoljubom Stijepovićem, kazao da će za tri mjeseca imati građevinski projekat i da će se potruditi da tržni centar, površine 3.000 kvadrata, završe prije zadatog roka od 18 mjeseci od potpisivanja ugovora.

“Nadamo se da ćemo ranije završiti projekat na obostrano zadovoljstvo. Imamo iskustva u ovom poslu. Ovih dana završavamo autobusku stanicu sa svim sadržajima u Tivtu...To je jedan od najkvalitetnijih objekata na Balkanu, koji ćemo pustiti u rad oko 13. jula”, kazao je Franca.

Stijepović je istakao da će građani izgradnjom tržnice dobiti novu ponudu na evropskom nivou, istakavši da je Glavni grad uložio zemljište vrijedno oko 800.000 eura i 1, 2 miliona eura za komunalno opremanje lokacije.

“Za uzvrat ćemo u tom objektu dobiti prostor od 1.000 kvadrata gdje će se realizovati određeni sadržaji... Sa Tržnicama i pijacama ćemo odlučiti na koji način da najracionalnije iskoristimo taj prostor”, kazao je Stijepović.

Gradonačelnik je slične investicije najavio u gradskim opštinama Golubovci i Tuzi i na području mjesne zajednice Masline.

“Ovo je istovremeno i poziv gospodinu Franci i drugim zainteresovanim investitorima da mogu već da se pripremaju da konkurišu i na tendere za slične projekte u djelovima grada koje sam naveo”, kazao Stijepović.

Stijepović je kazao da je Skupština na sjednici 8. aprila dala saglasnost za projekat i to “da on može da potpiše sporazum po uslovima iz tendera”.

Direktor preduzeća “Tržnice i pijace” Ranko Jovanović je pojasnio da se tržni centar ne radi na mjestu postojeće pijace na Koniku, istakavši da će ona prestati sa radom kad novi objekat bude izgrađen.

Tender za Gradsko pozorište do sredine jula

Stijepović je istakao da će do sredine jula raspisati tender za izbor najboljeg ponuđača za izgradnju Gradskog pozorišta - investicije, vrijedne preko sedam miliona eura.

“U saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i Direkcijom za saobraćaj tokom jula ćemo raspisati tender za izbor najboljeg izvođača za drugu fazu zaobilaznice oko Podgorice, koja obuhvata krak od kružnog toka za skretanje za aerodrom do nadvožnjaka u Mojanovićima”, istakao je Stijepović.

On je kazao da Direkcija javnih radova tokom ovog mjeseca treba da odluči ko će graditi budući školski centar u GO Golubovci.

Bonus video: