Luštica Bay na izložbi Expo Milano: Za novu zajednicu na Jadranu 1,1 milijarda eura

Predstavnici Luštica Bay-a i Kancelarije Crne Gore na EXPO Milano 2015, prezentovali su taj, kako je ocijenjeno, izvanredni projekat koji predstavlja integrativni dio razvojnog puta Crne Gore kao destinacije prepoznate po poštovanju principa održivog turizma i zelene ekonomije
0 komentar(a)
Luštica Bay, Expo Milano, Foto: Luštica Bay
Luštica Bay, Expo Milano, Foto: Luštica Bay
Ažurirano: 02.07.2015. 11:39h

Luštica Bay, novi turistički grad na Jadranu, predstavljen je u utorak italijanskoj javnosti, u sklopu promotivnih aktivnosti paviljona Crne Gore na međunarodnoj izložbi EXPO Milano 2015.

"U toku kratke prezentacije, predstavnici javnog života Milana i posjetioci EXPO izložbe su se upoznali sa konceptom Luštica Bay, u koji će biti investirano 1,1 milijarda eura, kako bi bilo kreirana nova zajednica na Jadranu kao jedinstveno okruženje koje spajaja neobičan pejzaž crnogorske obale i prirodno okruženje sa potrebama savremenog turiste", navodi se u saopštenju Luštica Development.

Predstavnici Luštica Bay-a i Kancelarije Crne Gore na EXPO Milano 2015, prezentovali su taj, kako je ocijenjeno, izvanredni projekat koji predstavlja integrativni dio razvojnog puta Crne Gore kao destinacije prepoznate po poštovanju principa održivog turizma i zelene ekonomije.

"U tom smislu, činjenica da je Luštica Bay jedina greenfilend investicija u Crnoj Gori, i najveća u ovom dijelu Evrope, privukla je posebnu pažnju publike. Pažnju zvanica posebno je izazvao podatak da je Crna Gora, zahvaljujući projektu Luštica Bay, dobila prvi LEED sertifikat za dom u Evropi, s obzirom da će stambeni objekti u tom kompleksu nositi tu oznaku", dodaje se u saopštenju.

To, kako su objasnili, znači da su tokom planiranja i izgradnje poštovani strogi principi zelene gradnje.

"Kao posebno značajan detalj navedeno je i članstvo projekta u Ekološkom savjetu Crne Gore", rekli su iz Luštica Development.

Posjetioci su, kako je saopšteno, imali priliku da se detaljnije upoznaju sa jedinstvenim projektom koji se nalazi na istorijskoj raskrsnici između Bokokotorskog zaliva i Budvanske rivijere, a čiji će žitelji i gosti biti u prilici da uživaju u ljepotama istinske cjelogodišnje destinacije, koja podrazumijeva toplu klimu, relaksirajuću ljetnju sezonu i snijegom pokrivene planine, udaljene samo dva sata vožnje.

Luštica Bay se gradi u zalivu Trašte, nadomak Tivta, na jednom od najljepših dijelova crnogorske obale.

"Taj novi centar na Jadranu, privući će ljubitelje prirode, zdravog života i aktivnih sadržaja tokom cijele godine. Biće izgrađeno sedam hotela, golf teren, dvije marine, više od hiljadu stanova, preko 500 stambenih vila i kuća, šetalište sa restoranima i kafićima i drugi prateći objekti", dodaje se u saopštenju.

Cjelokupan izgled naselja je u skladu sa tradicionalnom arhitekturom crnogorskog primorja. Prvi stanovnici, kupci nekretnina, su preuzeli ključeve svojih stanova početkom ove godine.

Bonus video: