Novska lista: Vlast od Herceg Novog napravila grad u stečaju

“Dižemo glas protiv tiranije nad Herceg Novom. Šaljemo poruku radnicima Brodogradilišta Bijela da je Novska Lista uz njih i u parlamentu i na ulici”, poručuju iz Novske liste
106 pregleda 2 komentar(a)
Brodogradilište Bijela, Foto: Slavica Kosić
Brodogradilište Bijela, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 01.07.2015. 16:04h

Uz konstataciju da je “od bisera Jadranske obale i turističkog i ekonomskog centra, Vlada Crne Gore od Herceg Novog uspjela da napravi grad u stečaju”, u saopštenju Novske liste se istiće da su oni uz radnike Jadranskog brodogradilišta u koji je juče uveden stečaj.

“U svemu tome je imala svesrdnu pomoć domaće pete kolone, lokalnih direktora, funkcionera, članova upravnih odbora, ali i Opštine koja je mahom ćutala ili bila pasivni posmatrač, da li iz straha ili sopstvene nemoći. Osornost i nadmenost predstavnika DPS-a iz Herceg Novog demonstrirala se najbolje i na vanrednoj sjednici Skupštine Opštine posvećenoj privatizaciji Instituta Igalo, kada se odbornici ove partije i bivši i sadašnji članovi menadžmenta Instituta nisu libili da prijete stečajem čak i u toj firmi”, navodi se u saopštenju koje je potpisao dr Savo Marić odbornik Novske liste u SO Herceg Novi.

“Neko je napravio dug od šest i po miliona eura za poreze i doprinose u Brodogradilištu Bijela! Neko je dozvolio i mirno gledao da taj dug naraste do za nas, obične građane, neslućenih visina. Kako vidimo za neke malo manje obične građane, pregovarače i organizatore vlasti u Herceg Novom, ta basnoslovna suma je samo polovina vrijednosti njihovih jahti. Za stotine hercegnovskih familija ova suma će značiti pakao kroz koji treba proći u bliskoj budućnosti, betoniranje njihovog statusa nižeg staleža u ovoj državi i budućnost toliko neizvjesnu i sivu da se čini da im jedinu alternativu predstavlja bijeg”, navodi se u saopštenju uz tvrdnju da je za takvo stanje odgovorna Demokratska partija socijalista “sa svojim brojnim divizijama petokolonaša, u Herceg Novom oličenih u "trojanskom magarcu" zvanom Izbor.

Novska lista pita “da li se išta u Crnoj Gori može privatizovati bez stečaja?

“Dižemo glas protiv tiranije nad Herceg Novom. Šaljemo poruku radnicima Brodogradilišta Bijela da je Novska Lista uz njih i u parlamentu i na ulici”, poručuju iz Novske liste.

Bonus video: