Dobar početak ljetnje turističke sezone u Institutu Igalo

U Institutu ističu da nije zanemarljiv broj gostiju iz Rusije. Sada njihove usluge koristi sportska grupa ritmičkih gimnastičarki iz Moskve, a u njihovoj kongresnoj Sali u toku je i Međunarodna škola omladinske diplomatije iz Moskve sa 50-ak polaznika
1 komentar(a)
Institut Igalo, Foto: Slavica Kosić
Institut Igalo, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 01.07.2015. 14:32h

U objektima Instituta Igalo boravi 930 gostiju. Najbrojniji su norveški reumatičari, crnogorski i penzioneri iz Republike Srpske, osiguranici Fonda zdravstva Crne Gore, kao i članovi sindikalnih organizacija iz Crne Gore koji na rekreativni odmor dolaze preko turističke agencije Rekre iz Podgorice.

Prethodnih dana ugostili su i učesnike festivala ”Sunčane skale”.

U Institutu ističu da nije zanemarljiv broj gostiju iz Rusije. Sada njihove usluge koristi sportska grupa ritmičkih gimnastičarki iz Moskve, a u njihovoj kongresnoj Sali u toku je i Međunarodna škola omladinske diplomatije iz Moskve sa 50-ak polaznika.

“Uprkos poteškoćama sa kojima se Institut Igalo godinama suočava, trudimo se da ulažemo u svoje sadržaje, stavljajući akcenat na medicinski segment, kao našu primarnu djelatnost”, ističu u toj zdravstveno turističkoj ustanovi..

Tako je prošle nedelje Institut obezbijedio aparat za Shockwave. Riječ je o aparatu za neinvazivnu terapiju hroničnog mišićno-tetivnog bola, koji se primjenjuje u fizikalnoj medicini i rehabilitaciji, ortopediji i sportskoj medicini.

Shockwave terapija se koristi u tretranju stanja kao što su teniski lakat, skakačko koljeno, bolno rame i bolna ahilova tetiva.

Ukupno trajanje jedne serije terapija je dvije do tri nedjelje, a efekat se očekuje nakon osam do 12 nedjelja od završetka serije. Cijena po terapiji iznosi 15 eura.

Bonus video: