SNP: Za šta su upotrijebljena sredstva uzeta iz kredita za autoput

U SNP smatraju da se jednom zauvijek mora prekinuti sa, kako ističu, štetnom ekonomskom politikom aktuelne parlamentarne većine, koja je suprotna interesima građana Crne Gore.
84 pregleda 2 komentar(a)
SNP logo, Foto: Printscreen
SNP logo, Foto: Printscreen
Ažurirano: 01.07.2015. 11:56h

Podatak da je javni dug Crne Gore od 21. maja 2006. godine do danas u konstantnom porastu, najviše zbog potrebe finansiranja deficita, pokazuje svu pogrešnost ekonomske politike aktuelne vlasti, saopšteno je iz SNP.

"Državni dug, prema poslednjim podacima, iznosi 1,94 milijardi evra, a u njega nije uračunat kredit od 809 miliona evra uzet kod kineske Exim banke, čija otplata kreće tek 2021. godine. Ono što je značajnije od toga koliki je javni dug, jeste za šta su upotrijebljena sredstva uzeta iz kredita. Koliko je direktnih, a koliko indirektih efekata ostvareno u crnogorskoj ekonomiji pomenutim zaduživanjima", ističe se u saopštenju SNP.

Dodaje se da bi bilo bi značajno da Vlada Crne Gore upozna građane koliko je novih radnih mjesta otvoreno, odnosno koliko je povećana zaposlenost.

"Koliki je stepen nezaposlenih među mlađima od 30 godina, koliko je i da li je realno povećan životni standard građana, odnosno da li im je zdravstvo dostupnije, školski sistem usaglašen sa realnim potrebama, a socijalna davanja na nivou obezbjeđenja života dostojnog čovjeka", navodi se u saopštenju SNP.

U ovoj partiji smatraju da se jednom zauvijek mora prekinuti sa, kako ističu, štetnom ekonomskom politikom aktuelne parlamentarne većine, koja je suprotna interesima građana Crne Gore.

"I zato ne moraju da odgovaraju na postavljena pitanja, jer su saopšteni zvanični podaci najbolji pokazatelj stepena ozbiljnosti i odgovornosti i ove Đukanovićeve vlade", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: