Gardašević: Što hitnije zakazati sastanak o stanju radnika u Nikšiću

"Aktuelna situacija u Nikšiću zahtijeva hitno reagovanje nadležnih organa kako bi se aktuelni problemi blagovremeno rješavali i stvorio povoljniji privredni ambijent, oživjela privreda, sačuvala radna mjesta i otvorila nova, što bi značilo ukupno veći standard svih građana opštine“, navodi se u saopštenju
69 pregleda 7 komentar(a)
Branko Gardašević, Foto: Svetlana Mandić
Branko Gardašević, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 01.07.2015. 13:14h

Opštinsko sindikalno povjereništvo (OSP) Nikšić, koje djeluje pri Savezu sindikata Crne Gore, smatra da u Nikšiću, gdje aktuelna dešavanja ukazuju na veoma zabrinjavajuću situaciju u gradu pod Trebjesom, treba što hitnije zakazati tematski sastanak kome bi prisustvovali predstavnici resornih ministarstava, lokalne samouprave,poslodavaca, stečajni upravnici i predstavnici radnika Rudnika boksita, Toščelika, mljekare „Nika“ i drugih preduzeća.

„Prava u Crnoj Gori moraju biti ista za sve zaposlene bez obzira na metode i oblike borbe za njihovo ostvarenje. Aktuelna situacija u Nikšiću zahtijeva hitno reagovanje nadležnih organa kako bi se aktuelni problemi blagovremeno rješavali i stvorio povoljniji privredni ambijent, oživjela privreda, sačuvala radna mjesta i otvorila nova, što bi značilo ukupno veći standard svih građana opštine“, navodi se u saopštenju koje potpisuje Branko Gardašević, predsjednik OSP Nikšić.

Tada radnici, smatra on, ne bi morali tražiti rješavanje svojih zahtjeva pred zgradom ministarstava već u okvirima svoje opštine. On je dao punu podršku radnicima mljekare „Nika“ u nastojanjima da ostvare prava iz radnog odnosa, i podsjetio da su zahtjevi radnika jedinstveni – očuvanje radnih mjesta, redovna isplata zarada i redovna uplata doprinosa.

Bonus video: