Gojković i Radman: Očekujemo da poslanici prihvate ugovor o zakupu Mamule

59 pregleda 4 komentar(a)
Mamula, Foto: Slavica Kosić
Mamula, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 30.06.2015. 14:12h

Nikola Gojković i Andrija Radman predsjednici Opštine i SO Herceg Novi smatraju da Mamulu kao "najprivlačniju lokaciju na teritoriji Opštine i vrijedan spomenik kulture treba zaštititi realizacijom dobre i istovremeno korisne ideje".

"Uvažavajući činjenicu da je potpisan, kao i benefite od realizacije ove investicije, prije svega za lokalnu samoupravu Herceg Novog, očekujemo da će poslanici podržati njegovo usvajanje. To bi istovremeno bila i potvrda, koliko su partije i stranke spremne da se argumentovano posvete razvoju Herceg Novog i interesima ove Opštine”, navodi se u saopštenju Gojkovića i Radmana.

Oni podsjećaju da je Skupštine opštine Herceg Novi na martovskoj sjednici razmatrala i podržala Informaciju o valorizaciji ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula davanjem u dugoročni zakup.

"S obzirom na specifičnost ovog lokaliteta i našu želju da se podrže konstruktivna rješenja, mišljenja smo da treba afirmisati razvojne projekte koji imaju budućnost i u tom smislu podržavamo usvajanje ovog ugovornog aranžmana, odnosno donošenje Odluke o davanju u dugoročni zakup ostrva Lastavica sa tvrđavom "Mamula", ni u jednom trenutku ne zaboravljajući njen istorijski, arhitektonski i kulturni značaj", ističe se u saopštenju i "pozdravlja stav boračke organizacije da projekat Orascoma treba podržati kao dobru perspektivu za Opštinu Herceg Novi".

Podsjećamo da su da su Vlada CG i Oraskom u februaru potpisali ugovor o zakupu ostrva Lastavica i tvrđave Mamula na na 49 godina , ali ostalo je da Skupština da "zeleno svijetlo" da bi on postao važeći.

Bonus video: