Dživei: Crnu Goru će posjetiti veći broj turista iz Kine

Kroz prezentacije gosti iz Kine imali su priliku da se dodatno upoznaju sa ljepotama Crne Gore, od mosta na rijeci Tari, do primorskog regiona, kao i da više saznaju o projektima koji su realizovani i čija je realizacija u toku
61 pregleda 4 komentar(a)
Branimir Gvozdenović delegacija Kina, Foto: Mrt.gov.me
Branimir Gvozdenović delegacija Kina, Foto: Mrt.gov.me
Ažurirano: 28.06.2015. 13:47h

Ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović sa saradnicima, ugostio je delegaciju iz Kine, koju je predvodio ambasador NR Kine u Crnoj Gori, Cui Dživei, u cilju upoznavanja turističkih operatora i investitora sa potencijalima Crne Gore i razmatranju mogućnosti unapređenja saradnje u oblasti turizma i investicija.

"Kina je zemlja velikih mogućnosti i očekujemo u narednom periodu više turista i novih investicija iz vaše zemlje. Smatram da postoji ozbiljan potencijal za unapređenje saradnje u tim oblastima, naročito imajući u vidu izuzetno dobar poslovni ambijent u Crnoj Gori, niske poreske stope, euro kao valutu i što je najvažnije istaći, Crna Gora je jedna od najbezbjednih zemalja u svijetu", istakao je Gvozdenović.

Dživei je izrazio zahvalnost zbog susreta sa Gvozdenovićem i istakao da velike šanse vidi kada je riječ o unapređenju saradnje, kako u oblasti turizma, tako i u drugim oblastima.

"Na osnovu svega viđenog od strane ove delegacije, kao i delegacija koje su ranije posjećivale vašu zemlju, vjerujem da će u narednom periodu u Crnu Goru doći znatno veći broj turista i investicija iz Kine. Postoji veliki broj mogućnosti za saradnju i siguran sam da ćemo biti u prilici zajednički da realizujemo neku od novih inicijativa“, istakao je Dživei. navodi se u saopštenju Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici turističke privrede iz kineske Sečuan provincije i tri najveća tur operatora: Chengdu China Youth Travel Service, Sichuan China Travel Sice i Panda Tourism Group, koji su u trodnevnoj posjeti Crnoj Gori.

"Sečuan provincija je veliki potencijal, tržiste od 100 miliona stanovnika i nekoliko miliona outbound turista. Pomenute kompanije imaju turističke pakete na svim kontinentima, a u poslednjih 6 mjeseci počeli su sa realizacijom čarter letova iz glavnog grada Sichuana do Moskve i svom programu žele da pridruže i Crnu Goru", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Kroz prezentacije gosti iz Kine imali su priliku da se dodatno upoznaju sa ljepotama Crne Gore, od mosta na rijeci Tari, do primorskog regiona, kao i da više saznaju o projektima koji su realizovani i čija je realizacija u toku.

Sagovornici su zaključili da su izuzetno ohrabreni sastankom, jer su otvorene konkretne teme, razmatrani potencijali za ulaganja, razvojne šanse i dati konkretni predlozi u cilju privlačenja većeg broja turista i investicija iz Kine, zaključuje se u saopštenju Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Bonus video: