Župljani revolitirani: Ako se ne odblokira put, masovno ćemo krenuti put NK

0 komentar(a)
Župljani, protest, Foto: Svetlana Mandić
Župljani, protest, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 25.06.2015. 21:13h

Mještane Župe, koji su planirali da protestuju ispred nikšićkog Centra bezbjednosti, primio je načelnik Milorad Žižić i zmolio ih pričekaju do sjutra do podne.

Mještani su nezadovoljni što su od 18. juna, od dana kada je oko 200 rudara mehanizacijom krenulo put Podgorice, a u čemu ih spriječila policija, odsječeni od grada. Kazali su da nijesu protiv radnika Boksita, ali da traže svoja prava jer im je blokirana glavna saobraćajnica koja je u rangu javnog puta što po zakonu niko nema pravo da uradi.

"Rečeno nam je da će sjutra do podne nešto biti riješeno i da će saobraćajnica konačno biti odblokirana. Ukoliko se to ne dogodi, mještani Župe će masovno krenuti put Nikšića, a gdje ćemo završiti, vidjećemo", kazao je u ime mještana Aleksa Kostić.

Rudali su danas kazali da se neće pomjerati iz nikšićkog naselja Rubeža dok god od Vlade ne dobiju napismeno šta je i kako usvojeno, da bi znali da li su njihovi zahtjevi ispunjeni ili ne.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila socijalni program za radnike Rudnika boksita Nikšić.

Predsjednik Sindikata Boksita, Ilija Đilas, rekao je da ništa nije precizirano i da radnici ne mogu prekinuti blokadu dok ne saznaju hoće li im i šta biti riješeno.

Rudari su se na radikalizaciju protesta odlučili nakon što je Odbor povjerilaca odbio ponudu Neksana za kupovinu imovine Rudnika.

Bonus video: