Jasavić posjetila radnike Boksita

Poslanica Pozitivne Crne Gore Azra Jasavić, kako je i najavila u parlamentu, danas je posjetila radnike Rudnika Boksita kako bi se upoznala sa njihovim zahtjevima
14 komentar(a)
Azra Jasavić, Borisav Bojanović, Foto: Pozitivna Crna Gora
Azra Jasavić, Borisav Bojanović, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 25.06.2015. 16:28h

Vlada je dužna da ispuni zahtjeve radnika, koji su u njenoj nadležnosti i obezbjedi transparentnu prodaju Boksita od koje će radnici imati korist, a država neće imati štetu, izjavila je poslanica Pozitivne Azra Jasavić prilikom posjete radnicima Rudnika Boksita AD Nikšić.

Poslanica Pozitivne Crne Gore Azra Jasavić, kako je i najavila u parlamentu, danas je posjetila radnike Rudnika Boksita kako bi se upoznala sa njihovim zahtjevima.

Tom prilikom radnici su informisali Jasavić da od Vlade traže zaostale neuplaćene zarade, uplatu zaostalih doprinosa i povezivanje radnog staža, isplatu otpremnine i prodaju Rudnika Boksita.

“Vlada je dužna da ispuni zahtjeve radnika, koji su u njenoj nadležnosti i obezbjedi transparentnu prodaju Boksita od koje će radnici imati korist, a država neće imati štetu”, kazala je poslanica Jasavić.

Jasavić smatra da Rudnici Boksita uz odgovorno gazdovanje mogu dobro da posluju, a radnici da zarađuju platu, što mora biti cilj svake ozbiljne vlasti.

“Pozitivna apeluje da se kroz slučaj Rudnika Boksita AD Nikšić stavi tačka na sumnjive privatizacije od koje štete imaju radnici i država, a koristi samo pojedinci bliski vlasti. Način na koji se rasprodaje imovina koje su sticale generacije sve više produbljuje jaz između bogatih pojedinaca i osiromašnih radnika koji su pogrešnom ekonomskom politikom Vlade dovedeni na rub egzistencije” naglasila je Jasavić.

Ona je poručila da rasprodaja državne imovine u bescjenje nakon njenog obezvrjeđivanja mora stati, te da se glas radnika, koji su stvarali tu imovinu, mora čuti i shodno Ustavu i Zakonu poštovati.

Bonus video: